Február, hol a nyár

2010. február 3., szerda, Magazin

Lógós ,,betegnapot" tartottak hétfőn Nagy-Britanniában, ahogy minden évben február első hétfőjén.

Az évnek ez az a napja, amikor a legtöbben beteget jelentenek munkahelyükön, egyebek közt a mélabú miatt, bár az influenza okán akadnak valóban gyengélkedők is. Évente 350 000 körüli a február első hétfőjén beteget jelentők száma, sokuknak azonban csak a hangulata olyan rossz, hogy inkább otthon marad. A rossz kedély főként a karácsonyi hitelek törlesztéséből adódik, és hogy a tavasz végtelenül távolinak tűnik. Szá­mítások szerint 30 millió fontra (138 millió lej) tehető a gazdasági veszteség a jelenség miatt. Hiányozni egyre könnyebb, mivel már betelefonálás helyett sok helyütt elég egy e-mail, márpedig abból nem értesül a főnök arról, hogy beosztottja egyáltalán nem hallatszik náthásnak.

Akadnak, akik nem betegségre hivatkoznak. A furcsasági csúcstartók között van egy férfi, aki azzal indokolta be nem menetelét, hogy túl nagy a forgalom a háza előtti úton, nem tud átjutni a túloldalra. Felülmúlta azonban még őt is az a munkás, aki arra hivatkozott, hogy a hét végén nem halt meg az anyósa, ezért nem mehet munkába.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-03: Magazin - x:

Szovjet hősök emlékműve (A régi Sepsiszentgyörgy) - József Álmos

Az 1942 novemberében felszentelt országzászló rövid életűnek bizonyult, hiszen a néhány év múlva bekövetkezett újabb határmódosítások és az azt követő szovjetbarát román kommunista hatalom nem tűrhette meg. Hatalmának hirdetésére saját jelkép létesítését is megkövetelte.
2010-02-03: Magazin - x:

Március 27-én tartják a Föld óráját

Idén március 27-re hirdették meg a szervezők a Föld órája rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal tartanak meg.