Vasárnap vásárnap a Gozsdu Udvarban

2010. február 10., szerda, Magazin

A világ sok nagyvárosához hasonlóan Budapesten a Gozsdu Udvarban is minden vasárnap lesz művészpiac, kirakodóvásár március első vasárnapjától szeptemberig.

A nemrég teljesen felújított Gozsdu Udvar a Király utca és a Dob utca közötti átjáróházban hat udvart foglal magában. Ez a szecessziós passzázs a belváros nyitott bevásárlóutcája lehet tavasztól, és úgy működhet, mint a római Via Margutta vagy a londoni Portobello Market. A kirakodóvásáron részt vehetnek régiségkereskedők, könyvkiadók, könyvesboltok, kézművesek és iparművészek egyaránt. A művészpiacot utcaszínházi előadások és zenés produkciók színesítik.

A Gozsdu Udvarban a bazár márciustól vasárnaponként 10—19 óráig tart nyitva.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-10: Magazin - x:

Teleki József (Mementó) — Kisgyörgy Zoltán

Százöt évvel ezelőtt született Sepsimagyaróson. Népnevelő református lelkipásztor és tanár volt. Ott szolgált, ahová a hivatása vetette. A falusi elemiben édesapja tanította, és a sepsiszentgyörgyi Református Szé­kely Mikó Kollé­gium érett diákjaként iratkozott a kolozsvári teológiára, ahol 1930-ban nyert oklevelet.
2010-02-10: Magazin - x:

Csizmás futballcsapat

A kézdivásárhelyi Kósa család hagyatékából alighanem a székely labdarúgás történetének egyik legizgalmasabb fotója került elő. A tizenöt, nullás géppel kopaszra nyírt fiatalember, úgy, ahogy ez a kézdivásárhelyiek öltözködéséhez illik, hatalmas méretű és súlyú, elnyűhetetlen döngettyűkkel a lábukon — elvégre ebben a városban Erdély- és moldvai hírű nemes csizmadiacéh munkálkodott —, a központi állású asztalkán bő italválaszték, a futballisták kezében öblös űrtartalmú poharak, és, a felvétel központjában egy kézben tartott futball-labda.