Farsangolás német módra

2010. február 17., szerda, Magazin

Bűnbeesés mottóval idén is felvonult a düsseldorfi farsangi karneválon Angela Merkel német kancellár pucér figurája, amelyet ezúttal a Silvio Berlusconié is elkísért. A felvonuláson az Éva-kosztümös kancellárnak egy kígyó kínálta az adómenekültek nevét tartalmazó CD-t.

Hasonlóképpen borsot törtek a német farsangolók Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök orra alá is, az olasz kormányfő figurája egy maffiozóval utazott egy autóban, amint melegházasság keretében épp kimondják egymásnak a boldogító igent. Barack Obamát híres választási szlogenjével, a Yes We Can mondat átalakított, Jeck We Can (farsangolni, azt tudunk) változatával fricskázták meg. Az amerikai elnököt bukott megváltóként ábrázolták, aki elvesztette glóriáját. A 69 kocsiból álló felvonuláson mintegy ötezren vettek részt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-17: Magazin - x:

Beköszöntött a Tigris éve

Kínában égzengéssel, petárdák és tűzijátékok ropogásával csodálatos, lélegzetelállítóan sokszínű, égre rajzolt képekkel, formákkal, gömbökkel, csóvákkal, arany és ezüst, vagy éppen piros felszökő és aláhulló szikrafüzérek látványával beköszöntött az új év, s vasárnap megkezdődött a tavaszünnep.
2010-02-17: Magazin - x:

Magyar filmesek a Berlinálén

Szép emlékek fűzik Jancsó Miklóst a Berlinben zajló nemzetközi filmfesztiválhoz, még akkor is, ha az elmúlt évtizedekben több filmjét mutatták be a cannes-i és a velencei fesztiválon, mint a Berlinalén.