Arad más régióba kívánkozik

2010. február 18., csütörtök, Közélet

Aradnak nem kellene Temes megyével egy makrorégióba tartoznia, jobb lenne, ha Biharral és Szatmárral kerülne együvé, mert több a közös pontjuk gazdasági és kulturális szempontból — véli Faragó Péter RMDSZ-es képviselő, aki javasolni fogja a régióátszervezési törvénytervezet ilyen irányú módosítását.

Mindannyian tudjuk, hogy Arad és Temes megye között nem túl barátságos a kapcsolat, igen kevés közös pontunk van Temessel és Krassó-Szörénnyel, nagyon mélyek a gazdasági különbségek — érvelt. Az RMDSZ célja olyan régiók és makrorégiók létrehozása, amelyekben a megyék együtt tudnak gondolkodni, tervezni, és nem egymás akadályozását tekintik célnak, mint jelenleg — mutatott rá az aradi képviselő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-02-18: Közélet - x:

Listás szavazás, visszalépések (Magasles) — Bogdán László

Hetek óta minden újságban és tévéadón a Szociáldemokrata Párt közelgő elnökválasztása a visszatérő téma, az esélyeket latolgatják. Különösen két hete pörgött fel az egész, miután Mircea Geoană mostani elnök az államfőválasztáson való fiaskója miatt a lemondását hevesen követelő ellenlábasa, a párt egyik legdörzsöltebb politikusa, Miron Mitrea és Cristian Diaconescu, a mindenki által tisztelt diplomata után a nagy hírű Adrian Năstase — a párt nesztorának s megteremtőjének, nagy és bölcs öregjének, Ion Iliescunak a nem titkolt favoritja — is bejelentette, hogy mégiscsak indul a választáson. S lebegtettek indulásokat mások is, Nica volt belügyér vagy Dragnea, a párt főtitkára.
2010-02-18: Közélet - x:

Agache fia visszakérdez

Levélben fordult Tőkés László európai parlamenti képviselőhöz Aurel Dionisie Agache, miután a volt püspök közzétette a református egyház megfigyelésével megbízott szekuritátés tisztek névsorát. A listán Aurel Agache rendőrőrnagy neve is szerepel, akivel a népharag végzett 1989 decemberében Kézdivásárhelyen.