Varázslatos Harry Potter-park

2010. február 24., szerda, Magazin
Webkamerával és nyomtatott térképpel nyerhetnek részletesebb bepillantást a rajongók a floridai Orlandóban épülő Harry Potter-élményparkba.

A varázslótanonc világát bemutató, több mint nyolc hektáron elterülő vidámparkról a www.universalorlando.com/harrypotter oldalon lehet bővebb információhoz jutni. A látványos grafikával készült honlapon a tavasszal átadatásra kerülő vidámparkot lehet bejárni. Ehhez mindössze az oldalról kinyomtatható vázlatos térképre és számítógéphez kapcsolt webkamerára van szükség. A teendőket a www.harrypotter3d.com oldalon rövid videó is bemutatja. A vidámpark térképét a webkamera elé tartva jelennek meg a monitoron a papíron nem látható, háromdimenziós grafikával készült részletek. A térkép forgatásával, illetve a kamerától való távolságtól is függ, hogy a park melyik része jelenik meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-02-24: Magazin - :

Helyszínelők a Puskin-múzeumban

Alekszandr Puskin valóban azon a díványon halt meg, amely Szentpéterváron, a költő lakásában berendezett múzeumban látható — jelentették be alapos vizsgálat eredményeként a költő halálának évfordulóján a Néva parti városban.
2010-02-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya,
GERŐFFY MÁRIA
életének 68. évében türelmesen viselt betegség után elhunyt.
Drága halottunk poraitól február 25-én, csütörtökön 15 órától veszünk búcsút a közös temető ravatalozóházában.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Kérjük a részvétnyilvánítóktól, hogy a kegyelet virágait csokorba helyezzék, mivel a hamvak a családnál maradnak megőrzésre.
Gyászolói
774/b