Bakk Miklós visszavonul az autonómiabizottságból

2010. február 24., szerda, Közélet
Lemondott az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum által létrehozott autonómia-munkacsoport társelnöki tisztségéből Bakk Miklós. A politológust korábban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács javasolta a bizottságba, a másik társelnök Márton Árpád RMDSZ-es képviselő.

Bakk Miklós azzal magyarázta döntését, hogy a bizottság munkája lassan haladt, a feleknek nem sikerült konszenzusra jutniuk az autonómia-stratégia kimunkálásában, az RMDSZ aktuálpolitikai és a kormányzati szempontoknak rendelte alá a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlés és a kisebbségi törvény ügyét, stratégiai érveket nem igényelt a munkacsoporttól. Lemondása ellenére a politológus úgy vélte: az egyeztetési keretre szükség van, a bizottság munkáját a továbbiakban is támogatja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-02-24: Család - Fekete Réka:

Amit minden diáknak ismernie kellene

A Mohos
A tanulók fele járt a Szent Anna-tónál, de csak negyede a Mohosban, a gyermekek szüleikkel ritkán kirándulnak, de az iskolával sem jut el mindenki Háromszék legszebb természetvédelmi területeire — derült ki abból a felmérésből, melyet a kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola diákjai készítettek, és amelynek eredményeit szombaton ismertették a Sepsiszentgyörgyön tartott negyedik Pro Natura tanszimpóziumon. Itt nyolc iskola tíz csapata mutatta be vetített képes dolgozatát a Büdös-hegyről és környékének természeti kincseiről.
2010-02-24: Közélet - :

Megnyílt az EMNT székelyföldi irodája

Tegnap Székelyudvarhelyen megnyitották az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székelyföldi központi irodáját. Jelen volt Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke, László János, az EMNT székelyföldi régióelnöke, Nagy Pál udvarhelyszéki, Bencze Tibor csíkszéki, Jakabos Janka háromszéki EMNT-elnök, valamint Papp Előd, az EMNT alelnöke.