Megnyílt az EMNT székelyföldi irodája

2010. február 24., szerda, Közélet

Tegnap Székelyudvarhelyen megnyitották az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székelyföldi központi irodáját. Jelen volt Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke, László János, az EMNT székelyföldi régióelnöke, Nagy Pál udvarhelyszéki, Bencze Tibor csíkszéki, Jakabos Janka háromszéki EMNT-elnök, valamint Papp Előd, az EMNT alelnöke.

Toró T. Tibor kiemelte az iroda szükségességét, körvonalazta ennek célkitűzéseit, rövid, illetve hosszú távon megvalósítandó feladatait. László János régióelnök szerint az iroda elsősorban a székelyföldi szervezetek közötti együttműködést irányítja, kommunikációs feladatokat lát el. Nagy Pál udvarhelyszéki elnök hangsúlyozta: a jelenlegi pártközi torzsalkodásokkal túlfűtött légkörben az EMNT a hatalmon kívüliek tisztánlátásával igyekszik majd jó irányba terelni a többi közszereplőt, akikkel a közösség érdekében remélhetőleg partneri viszonyt sikerül kialakítani. A központnak, akárcsak az EMNT Udvarhelyszéki Szervezetének, Tőkés László EP-képviselő irodája biztosít helyet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-02-24: Közélet - :

Bakk Miklós visszavonul az autonómiabizottságból

Lemondott az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum által létrehozott autonómia-munkacsoport társelnöki tisztségéből Bakk Miklós. A politológust korábban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács javasolta a bizottságba, a másik társelnök Márton Árpád RMDSZ-es képviselő.
2010-02-24: Közélet - Kuti János:

A bosszú (Glossza)

Egyesek könnyen tudnak bosszút állni az adóhatóságon és az államon, ha akarnak. Mint az a férfi, aki a texasi Austinben — mivel nagyon felmérgelődött említett hatóságokra — fogta magát, felült magánrepülőjére, és belehajtott a helybeli adóhatóság épületébe. Előzőleg még felgyújtotta saját lakását, hogy ne legyen, mit elkoboznia tőle post mortem az államnak. Mindenesetre, rosszul mehetett neki, ha magánrepülőre is futotta...