Külföldi hírek

2010. február 26., péntek, Közélet
Janukovics letette esküjét

Letette hivatali esküjét tegnap Kijevben Viktor Janukovics újonnan megválasztott ukrán államfő, aki a negyedik elnök azóta, hogy az ország 1991-ben elnyerte függetlenségét. Janukovics ünnepélyes beiktatásán részt vett Sólyom László magyar államfő is. Az ukrán parlament épületében megtartott eseményen nem voltak jelen sem az elnökválasztáson vesztes Julija Timosenko kormányfő pártjának, sem a távozó államfő, Viktor Juscsenko pártjának képviselői.

* A magas szintű személyes kapcsolatok fenntartásának fontosságáról és a kárpátaljai magyar közösség problémáiról beszélgetett Sólyom László magyar államfő Viktor Janukovics ukrán elnökkel tegnap délután Kijevben. A kétoldalú találkozót a Janukovics elnöki beiktatásának tiszteletére rendezett fogadás után tartották. A magyar államfő a sajtónak nyilatkozva elmondta, egyetértettek abban, hogy a magas szintű személyes kapcsolatokat továbbra is fenn kell tartani, különös tekintettel Magyarország 2011 első felében esedékes európai uniós elnökségére. Részletesen tárgyaltak a kárpátaljai magyar közösség problémáiról, elsősorban az iskolaügyről és a magyar érettségiről. A magyar államfő szerint Janukovics teljesen az európai normák jegyében nyilatkozott a kisebbségek helyzetéről. ,,Minden remény megvan arra, hogy ezt a problémát meg fogják oldani" — mondta Sólyom László.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-02-26: Belföld - Csinta Samu:

Belföldi hírek

Készülő örökségvédelmi törvénykönyv
„A készülő örökségvédelmi törvénykönyvnek olyannak kell lennie a kultúra számára, mint a büntetőjogi törvénykönyvnek, illetve a polgárjogi törvénykönyvnek a társadalom egésze számára" — jelentette ki tegnapi bukaresti sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter.
2010-02-26: Közélet - Bodor János:

Elkészült Kovászna költségvetés-tervezete

A polgármester elkészítette a város 2010-es költségvetés-tervezetét, a polgárok módosító javaslatokat is tehetnek a március 3-án tartandó nyilvános megvitatáson.