Elkészült Kovászna költségvetés-tervezete

2010. február 26., péntek, Közélet

A polgármester elkészítette a város 2010-es költségvetés-tervezetét, a polgárok módosító javaslatokat is tehetnek a március 3-án tartandó nyilvános megvitatáson.

A polgármester költségvetés-tervezete szerint a helyi önkormányzat idén 20,27 millió lejből költekezhet. Az összeg elosztásáról a helyi tanács márciusi soros ülésén dönt.

Annak ellenére, hogy az államkasszából visszaosztott összeg húsz százalékkal kevesebb, mint a múlt évben, az idei büdzsé szintje megközelíti a tavalyit, ugyanis több saját bevételre számítanak, mert január 1-jétől 10—15 százalékkal nőttek a helyi adók és illetékek. A költségvetés-tervezetet a város hivatalos honlapján (http://www.primariacovasna.ro/) is lehet tanulmányozni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-02-26: Közélet - Mózes László:

Külföldi hírek

Janukovics letette esküjét
Letette hivatali esküjét tegnap Kijevben Viktor Janukovics újonnan megválasztott ukrán államfő, aki a negyedik elnök azóta, hogy az ország 1991-ben elnyerte függetlenségét. Janukovics ünnepélyes beiktatásán részt vett Sólyom László magyar államfő is. Az ukrán parlament épületében megtartott eseményen nem voltak jelen sem az elnökválasztáson vesztes Julija Timosenko kormányfő pártjának, sem a távozó államfő, Viktor Juscsenko pártjának képviselői.
2010-02-26: Közélet - Iochom István:

A mezőgazdasági támogatásokról (Kézdiszéki polgármesterek találkozója)

Márton László, Dálnok község polgármestere volt a házigazdája a Dózsa csárdában megtartott polgármester-találkozónak, melyen kivételesen teljes létszámban jelen voltak a községek elöljárói, meghívottként a megyei önkormányzat teljes vezérkara, valamint a megyei mezőgazdasági kifizetési ügynökség vezetői: Marius Popica igazgató és Voloncs Béla Attila aligazgató. A találkozón, melyen György Ervin kormánymegbízott is részt vett, a farmereknek járó támogatásokat ismertették.