Mi, hol, mikor?

2010. március 2., kedd, Mi, hol, mikor?
Színház

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma 19 órától Molnár Ferenc Liliom című darabját adja elő. Rendező: Rusznyák Gábor. A helyek száma korlátozott. Az előadás kezdete után nincs lehetőség a késve érkezőket beengedni.

Zene

Zenés, interaktív műsort (ismert Bojtorján- és Halász Judit-dalokat) mutat be a magyarországi Pomázi Zoltán gitárművész szerdán 13 órától a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében és pénteken 12.15 órától a Székely Mikó Kollégium étkezdéjében.

Hitvilág

A sepsiszentgyörgyi unitárius imahét keretében ma 18 órától Tordai Ernő kőröspataki, holnap Kotecz József felsőrákosi unitárius lelkész szolgál.

Képernyő

A Duna II. Autonómia csatornán holnap 18.55 órakor vetítik a Farsangi kaláka Háromszéken című, 2003-as magyar dokumentumfilmet. A Kézdivásárhely főterén tartott farsangtemetésről szóló filmet Makó Andrea rendezte, operatőre Jernye János, szerkesztője Banner Géza.

Tűz! Tűz!

Tűz ütött ki szombaton délután hat óra körül a sepsiszentgyörgyi Spar üzlet melletti szeméttárolónál. A papírtároló műanyag kuka gyorsan leégett. A tűzoltóság percek alatt eloltotta a lángokat. Tavaly ősz óta ez a negyedik ilyen eset. (a. l.)

Szónokverseny

Az Erdélyi Magyar Ifjak háromszéki szervezete ifjúsági szó­nokversenyt hirdet Székely március címmel. 16—22 éves fiatalok jelentkezését várják. A verseny célja a március 15-i sepsiszentgyörgyi ünnepség ifjú­sági szónokának kiválasztása. Jelentkezési határidő: március 10., a verseny időpontja: március 12. Jelentkezni és érdeklődni Kósa Ágotánál (Szé­kely Mikó Kollé­gium, XII. D osztály, telefon: 0724 352 547) vagy az emihirek@yahoo.com címen lehet a megadott jelentkezési űrlap kitöltésével.

Katonaiskolába toboroznak

Három katonaiskola, a gyulafehérvári, a breazai és a Câmpulung Moldovenesc-i hirdet líceumi képzést azoknak, akik aktív katonai pályát választanának. A jelentkezőknek többlépcsős felvételi vizsgával kell megbirkózniuk, először pszichológiai tesztelésnek és fizikai erőnlétük felmérésének vetik alá őket, majd román nyelvből és matematikából kell vizsgázniuk. Érdeklődni a sepsiszentgyörgyi, Kós Károly utcai hadkiegészítőnél (telefon 0267 311 209 vagy 0267 351 029) vagy a honvédelmi minisztérium honlapján (http://www.mapn.ro/) lehet. (vop)

Röviden

Táncház. A sepsiszentgyörgyi Míves Házban ma 16.30 órától gyermektáncház óvodásoknak, kisiskolásoknak, zenél a Folker együttes. * A sepsiszentgyörgyi Városi Művelődési Házban holnap 20 órától táncházba várnak minden érdeklődőt, ahol a széki néptánc- és énektanítást erdélyi néptáncrendek, nótázások követik. Muzsikál: a Há­romszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes.

Tortoma. Baróton Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órakor Lőrincz Sándor helyi biológiatanár, cserkészparancsnok Erdővidék az én hazám — Erdővidék turisztikai lehetőségei címmel tart előadást. Utána a résztvevők megterveznek egy egész évre szóló erdővidéki honismereti túrasorozatot.

Áramszünet. Ma 8.30—15 óráig Kézdivásárhelyen az 1918. December 1. utcai 21/E, F, G, H tömbházban, holnap 8—15 órá­ig Torján a 4-es transzformátor közelében, csütörtökön és pénteken 8—15 óráig Kézdiszentléleken a 6-os és 7-es transzformátor körzetében, Kézdiszentkereszten és Bélafalván szünetel az áramszolgáltatás.

Lomtalanítás vidéken. Elkezdődött a községközpontokban és a hozzájuk tartozó falvakban a lomtalanítás, a villamos és elektronikus hulladékok begyűjté­se: ma Sepsibükszá­don, csütörtökön Mikó­újfaluban. A szervezők kérik, gyűjtsék össze a háztartásukban fölöslegessé vált használt bútorokat és más háztartási eszközöket, hogy a Tega Rt. elszállíthassa azokat. Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.

Kirándulás. A Caritas Egyesület Boldizsár Béla vezetésével újabb, egyenként kilencnapos kirándulást szervez: július 2-i indulással a Velence—Róma—Wörthi-tó útvonalon, július 17-i indulással a Lourdes—Párizs, július 29-i indulással a Medjugore—horvát tengerpart—pitvicei tavak útvonalon. Jelentkezni és érdeklődni a 0742 546 379-es vagy a 0267 368 840-es telefonon lehet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-03-01: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ha előző hónapban elfelejtette megrendelni lapunkat, utólag tizedikéig a H-Press lapterjesztő üzletében fizethet elő (Sepsiszentgyörgy, Vasile Goldiş utca 15-ös tömbház, földszint — a Domb utcai autóbusz-megállóval szemben).
2010-03-02: Sport - :

Székely Kupa

A hét végén a Hargitafürdőn megtartott Székely Kupával véget ért az idei kutyaszánhúzó bajnokság. Szombaton jó hóviszonyok mellett zajlott le a viadal, vasárnap pedig kissé latyakos körülmények között került sor a versenyre.