Székely Kupa

2010. március 2., kedd, Sport

A hét végén a Hargitafürdőn megtartott Székely Kupával véget ért az idei kutyaszánhúzó bajnokság. Szombaton jó hóviszonyok mellett zajlott le a viadal, vasárnap pedig kissé latyakos körülmények között került sor a versenyre.

A küzdelemsorozat utolsó szakaszán is versenyeztek háromszékiek, Zágoni Zsolt (négymalamutos kategória) ezüstérmet szerzett, összetettben szintén a második helyen zárta a pontvadászatot. Kovács Attila (kétmalamutos kategória) a negyedik helyen fejezte be a Székely Kupát, a bajnokságot pedig az ötödiken, míg Kiss Csaba (kéthuskys kategória) hatodik volt mindkét megmérettetésen. Versenyzőinknek gratulálunk, és bízzunk abban, hogy jövőre is ott lesznek az ország legjobb kutyaszánhúzói között.

Barátság Kupa

A kézdivásárhelyi tekepályán február 28-án véget ért a Barátság Kupa amatőr tekebajnokság 14. fordulója: 1. Kézdivásárhelyi Transintex 24 ponttal és 20 571 fával, 2. Bodoki Törekvés 22 ponttal és 20 069 fával, 3. Kézdivásárhelyi Bujdosó 18 ponttal és 19 589 fával, 4. Kézdivásárhelyi Nexxon 14 ponttal és 20 936 fával, 5. Kézdivásárhelyi Veteránok 12 ponttal és 20 985 fával, 6. Szentkatolnai Kisgazdák 8 ponttal és 18 821 fával, 7. Kézdivásárhelyi Ilubári Haverok 6 ponttal és 19 462 fával, 8. Sepsikálnok 6 ponttal és 18 587 fával, 9. Csernátoni Ika 2 ponttal és 19 328 fával. A forduló legeredményesebb játékosa Várdó Olivér (Törekvés) 360 fával. (Iochom)

Teremlabdarúgás

* KSE—Roşiorii de Vede 6—1 (2—1)

Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Kb. 200 néző. Vezette: Gabriel Mocean és Claudiu Rusu (Kolozsvár). KSE: Gazda, Buceleanu, Dobra A., Dobra Sz., Surdu, Bartók, Kovács, Dobozi, Roman, Csulak, Szabo, Papp. Roşiorii de Vede: Oprea, Nicolaie, Nistor, Deaconu, Pârvan, Becheru, Tuleau, Ciprea, Busca. Gólszerzők: Dobra Sz. (8.), Dobozi (14.), Dobra A. (24), Kovács (27., 32.), Papp (37.), illetve Becheru (6.). Kapura rúgások: 27—13 (kapu területére: 15—7). Szöglet: 8—3. Szabálytalanság: 5—2. Nehezen lendültek játékba a házigazdák, olyannyira, hogy a 6. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Ezt követően rákapcsolt a KSE, és a szünetig megfordították az eredményt. A második játékrészben már csak egy csapat volt a pályán, s a kézdivásárhelyiek lassan, de biztosan növelték előnyüket, és fölényesen nyerték meg a mérkőzést. (józsef)

* Székelyudvarhelyi SK—Sepsi FC 7—2 (1—1)

Vasárnap este az I. ligás futsalbajnokság 18. fordulójában Székelyudvarhelyen vendégszerepelt a Sepsi FC, amely egy jó első félidő után ötgólos vereséget szenvedett vendéglátóitól. Mindkét játékrészben a háromszékiek kezdték meg a gólgyártást, de a házigazdák másodszori egyenlítés után átvették a kezdeményezést, és hosszabb cserepadjuknak köszönhetően végül simán nyerték a székely rangadót. Gólszerzők: Szőcs László (8.), Mihály Zoltán (24., 29., 36.), Nagy Dénes (26.), Mánya Szabolcs (33.), Szőcs Loránd (40.), illetve Bujdosó Lóránt (1.), Alves Faria (22.).

Kosárlabda

Csütörtöktől vasárnapig tartották meg a kézdivásárhelyi sportcsarnokban az U14-es lány kosárlabda-bajnokság alapszakaszának egyik teremtornáját. Hat csapat mérkőzött meg, közöttük három Kovászna megyei együttes is. A viadal végeredménye: 1. KSE 9 pont, 2. Gyergyószentmiklós 9 p., 3. Botoşani 9 p., 4. Sepsi ISK7 p., 5. Bball 6 BC 6 p., 6. Jászvásár 5 p. A pontvadászat legjobb tizenhat együttese közé továbbjutott Botoşani, Gyergyószentmiklós és a KSE.

Döntetlen a forduló derbijén

1—1-es remivel ért véget az I. ligás labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadója, a Kolozsvári CFR és a Steaua közötti összecsapás. A címvédő leikszelt a Rapid otthonában, a Brassói FC kikapott az Astra Ploieşti vendégeként, a Dinamo pedig fölényes győzelmet aratott Curtea de Argeşon. Az eredmények: Gyulafehérvár—Beszterce 1—2, Piatra Neamţ—Galaci Oţelul 0—1, Temevári FC—Jászvásári Poli 2—1, Craiova—Medgyes 1—2, FC Vaslui—Tg. Jiu 2—1, Curtea De Argeş—Dinamo 1—3, Astra Ploieşti—Brassói FC 2—1, Rapid—Unirea Urziceni 1—1, Kolozsvári CFR—Steaua 1—1.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-03-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma 19 órától Molnár Ferenc Liliom című darabját adja elő. Rendező: Rusznyák Gábor. A helyek száma korlátozott. Az előadás kezdete után nincs lehetőség a késve érkezőket beengedni.
2010-03-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a felsőrákosi
id. BIRÓ GYULA
állat-egészségügyi technikus
életének 61. évében váratlanul elhunyt.
Temetése 2010. március 2-án 13 órakor lesz a családi háztól.
A gyászoló család
4231165