Ötven éve jött létre az első Playboy Klub

2010. március 2., kedd, Magazin

Kerek évfordulóra készül idén a Playboy-birodalom: ötven évvel ezelőtt, 1960. február 29-én hozta létre Chicagó­ban a cégalapító, Hugh Hefner az első Playboy Klubot.

Az intézmény megszületése egyszersmind lehetőséget nyújtott a Playboy-nyuszik (Bunny), a lenge öltözetű, nyuszikosztümös, tökéletes testű lányok kulturális ikonjának megteremtésére is, jóllehet kezdetben csak a felszolgálás volt a feladatuk. A cég hatalmas partikat, kiállításokat és visszaemlékező cikkek megjelentetését tervezi a jubileumra. Június 10-én a világ ötven városában rendeznek egyszerre Playboy Klub-partikat, de hogy pontosan hol, az egyelőre még titok.

Az eredeti Playboy Klubokból egyébként — számuk a kezdeti időkben mintegy negyvenre rúgott — ma már egy sem üzemel. Az Egyesült Államokban az utolsó 1988-ban zárt be. A nyuszikosztümös felszolgáló lányok ötlete azonban túlélte a bezárási hullámot, olyannyira, hogy 1996-ban Las Vegasban, a Palms Casino Resortban újra megnyílt egy Playboy Klub. Példáját idén két másik követi, méghozzá a floridai Miamiban és a mexikói Cancúnban.

A bevétel mindenesetre jól jön a Playboy magazint is kiadó vállalkozásnak, a Playboy Enterprisesnak, amely a külső csillogás ellenére bizony egyre komolyabb anyagi veszteségekkel küzd az utóbbi években.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-02: Magazin - :

Tarolt A próféta (Kiosztották a César-díjakat)

A francia Oscar-díjnak számító César-díj idei nagy győztese Jacques Audillard rendező A próféta című börtöndrámája, amely kilenc szobrot nyert el a szombat este Párizsban rendezett gálán. A tizenhárom jelölést követően ezt az alkotást találta a legjobb filmnek és a legjobb rendezésnek a Francia Filmakadémia. A főszerepet alakító 28 éves Tahar Rahim pedig két Césart is átvehetett: a legjobb férfi reménységnek és a legjobb férfialakításért járót.
2010-03-02: Közélet - Hecser László:

Ragaszkodnak iskolájukhoz a köpeciek és a felsőrákosiak (Tiltakoznak a szülők)

Attól félnek a köpeci és a felsőrákosi diákok szülei, hogy a következő tanévtől megszűnnek a helyi általános iskolák felső tagozatai, azaz gyermekeiknek már ötödikes kortól Baróton kell folytatniuk tanulmányaikat. Aggodalmuknak valós oka van: szeptemberben már felmerült a felszámolás réme — akkor aláírásgyűjtésbe kezdtek, és egységesen fellépve sikerrel jártak —, ám most, a tanügyi intézmények új finanszírozási rendszere miatt nagyobb a valószínűsége ennek, mint valaha. Bár Baróton nem kellene összevont osztályba járniuk, szaktanár oktatna minden tantárgyat, a szülők mégis kitartanak álláspontjuk mellett, s ragaszkodnak a tagozat megtartásához. Állítják, a megszüntetésnek közösségük egésze megérzi hiányát.