Az ötödik drámaosztály

2010. március 3., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum megkapta az engedélyt újabb kilencedikes drámaosztály indítására, mely az egyetlen magyar nyelvű középiskolai színészképzés az országban.

A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákok négy év alatt nem csak egy szakma alapfogalmait tanulják meg, hanem bőven van lehetőségük a gyakorlatban is kipróbálni magukat, felhasználni mindazt, amit beszédtechnikai, színészmesterség-, művészibeszéd-, ének-, rendezőigyakorlat- és újságírási órákon tanulnak, amihez a filmművészet, világirodalom, színháztörténet egészíti ki a mesterségbeli tudás és műveltség elméleti alapjait. A képzés olyan jellegű, hogy a szakmai kérdéseken túl a tizenévesek személyiségének fejlesztését is lehetővé teszi, segít a kommunikációban, a gátlásoktól való megszabadulásban, lelki érzékenységre nevel. Az iskola szombattól felkészítőt tart az érdeklődők számára, rendelkezik bentlakással, a távolról érkező tanulók ezt igénybe vehetik. Eddig három drámaosztály ballagott el a Plugor Sándor Művészeti Líceumból, jelenleg egy tizedik osztály működik. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-03-03: Közélet - :

Új megyei napilap

Hetilapból napilappá alakult a Kézdivásárhelyen megjelenő Székely Hírmondó. Így márciustól Háromszék újságolvasó emberei bármelyiket megrendelhetik a két újság közül.
2010-03-03: Közélet - :

Ügyészségre került

Csalás és magánokirat hamisítása alapos gyanújával került K. Lehel, a kézdivásárhelyi Helyi Munkaügyi és Fejlesztési Egyesület egykori ügyvezető igazgatójának iratcsomója az ügyészségre.