A lelkesítő házasságMiért hagyják el a nők a férjeiket?

2010. március 4., csütörtök, Család

Meglepő módon nem elsősorban a hűtlenség, fizikai erőszak, részegség vagy hasonló devianciák miatt. A nők ugyanis kilencven százalékban egyszerűen az elhanyagoltság miatt lépnek ki egy kapcsolatból.

Az elhanyagoltság érzése, állapota az esetek egy részében attól alakul ki, ha a férj nagyon sokat van távol, például a munkája miatt. Nyilván nem lehet úgy foglalkozni, törődni valakivel, ha nem vagyunk mellette.

De a másik ok az érzelmi agresszió, amit az okoz, ha a férj a házastársát nem tekinti egyenlő félnek. Nem avatja be az életébe, s nincs tekintettel felesége érzéseire és szükségleteire, amikor döntéseket hoz. A nő úgy érzi, hogy ,,kihagy engem az életéből, úgy tesz, mintha egyedül lenne ebben a kapcsolatban".

Sajnos, sokszor úgy tekintünk feleségeinkre, mint egy trófeára a sok közül. ,,Van már lakásom, autóm, tévém, feleségem..." És megpróbálunk úgy bánni házastársunkkal, mint minden más trófeánkkal. Mikor szükségünk van rá, elővesszük, amikor pedig éppen nincs, akkor ,,kikapcsoljuk", vagy hagyjuk, hogy ,,menjen", anélkül hogy figyelnénk rá.

Vagy hadd mondjam másképp. Vegyük úgy, hogy az Ön élete olyan, mint egy ház, aminek több szobája van. Az egyik szoba az Ön munkája, a másik a hobbija, a harmadik a felesége... és így tovább. Amikor éppen valamivel foglalkozik, akkor olyan, mintha bement volna abba a szobába.

A probléma akkor adódik, ha a feleségszobába is csak akkor megy be, amikor éppen szüksége van rá. Például amikor szexet szeretne, hogy az Ön egyik fő érdekeltségéről is szót ejtsek. Viszont ha a feleségét nem engedi be magával a többi szobába, akkor ő elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzi magát. Ilyen körülmények között pedig többnyire nincs kedve a házasélethez. Ezt mindenképp érdemes magában tudatosítania.

A nőknek szükségük van arra, hogy érzelmileg közel érezzék magukat férjükhöz, hogy a nemi élethez kedvük legyen. De ha Ön a feleségét csak egy dolognak tekinti a sok közül, és nem a fő dolognak, akkor elhanyagoltnak fogja érezni magát, és azt, hogy ,,csak a testemet használja".

Rendben. Mit érdemes hát tennie, hogy ne utólag kelljen bánkódnia?

* Mindig legyen Önnel a felesége, ha nem is épp fizikailag, de gondolatban.

* Mielőtt döntést hozna, egyeztessen a párjával.

* Beszélgessen a feleségével rendszeresen, számoljon be arról, mit csinál, mit tervez, mit érez, mire vágyik.

* Hallgassa meg a feleségét, bármiről is akarjon beszélni...

* Udvaroljon neki továbbra is.

Lehet, hogy érdemesebb kevesebbet dolgoznia, és az így fennmaradó időt a feleségével töltenie. De lehet, hogy elég, ha csak kevesebbet tévézik, és többet figyel párjára. Persze, párja sokkal jobban meg tudja Önnek mondani, hogy mire vágyik, vagy éppen mi bántja...

Ha foglalkoztatják a fent leírtak, ha kérdései adódtak, írhat (akár névtelenül) a rovat szerkesztőjének, illetve korlátozott mértékben ingyenes elbeszélgetés, tanácsadás is elérhető Sepsiszentgyörgyön. Időpont-egyeztetésért hívhat a 0267 311 013-as számon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-04: Család - Jártó Kocsis Edit:

Tempóváltás

Két kisbaba ül egymás mellet a kocsiban, mosolyognak, gügyörésznek békésen... A jelenet annyi nyugalmat, örömet sugároz, hogy elgondolkodom.
2010-03-04: Család - Puskás Attila:

Hó felett és hó alatt

Napok óta megérkezni látszik a még korai tavasz. Hírnökei is, íme, már itt vannak. Felfedezem itt-ott az emberi jelenlétet jelző, eldobott szemét között a martilaput (Tussilago farfara) és a hóvirágcsokrok bólogató fejecskéit.