PeriszkópMegállt az idő?

2010. március 8., hétfő, Sport

Néhány héttel ezelőtt örömünkben ujjongva ugrándoztunk: Hip, hip, hurrá! Lesz új sportigazgatónk! Aki végre tesz is valamit azért, hogy megállítsa a megye sportéletének zuhanását; akinek lesznek elképzelései, ötletei az irányában, hogy végre az legyen a sportmozgalmunk, ami a hivatása; aki tud és mer versenyeket szervezni, s ily módon vissza tudja csalogatni sportpályáinkra az embereket; aki tudja, hol van Barót, Kovászna...; aki tud kapcsolatot teremteni a potenciális támogatók és a sportmozgalom között; aki tud kommunikálni; aki elfogulatlan nagyon összeszűkült sportágaink irányításában; akinek van egy valós értékskálája, és nincsenek kivételezettjei; aki tudja, mit miért tesz...

Néhány héttel ezelőtt... Aztán megállt az idő. Azóta nem történt semmi érdemleges. Miért? Mert a jó munkához idő kell...? Mert megvárják az illetékesek, hogy lejárjon hatalmi mandátumuk, s aztán nem kell tenniük semmit, marad minden a régi? Vagy még vannak „elsütni" való ígéreteik?... Na, ne, ne tegyenek többet, elég volt a megyei sportigazgató négymilliós, a polgármester ötmilliós (mindkettő euróban) ígérete egy-egy mesébe illő sportlétesítményről most, a gazdasági válság idején, most, amikor a városi stadionunk kezd úgy festeni, mint egy hulladéktelep, parkolója, mint a magyar ugar, az új sportteremben imádkozni kell, hogy ne essen az eső, hogy az ízületeket gyötrő padló ne legyen csúszós... Aztán ott van az a városi klub ötlete, abból mikor csinálnak valamit? Mikor fagy, s hó lesz nagy? Uraim, ne ígérgessenek, hanem csináljanak, tegyenek a közért. Mert a sport közügy! Helyi, nemzeti tradícióink, kultúránk és történelmünk szerves része. Fogják már fel Európa szelét, mely a gyermek-, az ifjúsági és a lakossági szabadidősport vitorláját duzzasztja, feszíti, jelezve, hogy a rendszeres sportolás elengedhetetlenül szükséges a jövő nemzedéke számára! Mert egészséges nemzetnek van csak jövője! Ezért mit tettek, mit tesznek, uraim?!

Emlékeztetjük a programjukban megfogalmazottakra: „...A cél, hogy minden gyermek és fiatal, minél több felnőtt a lehető legtovább részesüljön a rendszeres testedzés élményeiből... Fontosnak tartjuk, hogy a sportban valamennyi tehetséges fiatalnak esélye legyen képességei kibontakoztatására..." Idézzem tovább? Minek, hiszen az előbbi két, maguk által megfogalmazott mondatért is alig-alig tettek valamit. Alig, hiszen a két évtizede készülő sugásfűrdői sípálya s a félig kész szabadtéri műjégpálya (a befedése helyett oroszpiacot létesítettek) felszámolása utáni nyitott, mozgó műjégpályák csak behatárolt lehetőséget biztosítanak „a rendszeres testedzés élményeinek" megszerzéséhez...Így igaz, azért jó, hogy vannak (azaz voltak, mert bontják), üzemelgetnek, üzemelgettek.

(nagymohai)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-03-08: Sport - :

Újabb pontvadászat (Bowling, megyei bajnokság)

Tizennégy csapat részvételével az elmúlt héten újabb megyei bowlingbajnokság rajtolt el a sepsiszentgyörgyi bowlingpályán.
2010-03-08: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Hitvilág
A sepsiszentkirályi unitárius egyházközség egyetemes imahetén ma 19 órától Nagy Adél sepsikőröspataki evangélikus lelkész hirdet igét. Kedden Gocsmán Sándor zaláni református lelkész szolgál.