Ifjúsági konferencia és tisztújítás

2010. március 8., hétfő, Közélet

Ha néhány évvel korábban még alig éltek az európai uniós pályázási lehetőségekkel a háromszéki ifjúsági szervezetek, mára már országos viszonylatban is példaértékűnek számít az Európai Unió Fiatalok lendületben (Youth in action) program nyújtotta lehetőségek kihasználása Kovászna megyében.

Többek között erre világított rá Széll Lőrinc, az Orszá­gos Ifjúsági és Sporthatóság frissen kinevezett alelnöke a hét végén Árkoson a Háromszéki Ifjúsági Tanács (Hárit) konferencia jellegű tisztújító küldöttgyűlésén, értékelve ugyanakkor, hogy Háromszéken az ifjúsági törvény alkalmazása is előrehaladottabb, mint az ország más vidékein. Széll Lőrinc, akárcsak Markó Attila, a kisebbségügyi hivatal vezetője, a finanszírozási lehetőségeket ismertette, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a brüsszeli gyakornokprogramról beszélt. Az ifjúsági hatóság alelnöke közölte, igyekeznek az ifjúsági élet súlyának megfelelő pénzt kiutalni Kovászna megyének, szemben a tavalyi gyakorlattal, amikor nevetségesen alacsony összeggel támogatták az ifjúsági programokat. A konferencián ezek mellett szó esett az ifjúsági hálózat kiépítéséről, a képzési lehetőségekről, majd a vezetőségi tagok beszámolóját követően új elnökséget választott a közgyűlés. A tisztújítás eredményeként a Hárit vezetője továbbra is Grüman Róbert maradt, az elnökségi tagok száma 11-re nőtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-03-08: Közélet - Farcádi Botond:

Székelyföld Budapesten

Hatalmas érdeklődés övezte a Székelyföld-standot a tegnap véget ért budapesti Hungexpo nemzetközi idegenforgalmi vásáron, sokan céltudatosan keresték a Hargita, Maros és Kovászna megyei kiállítókat, az eseményről szóló tudósításokban pedig szinte kivétel nélkül pozitív visszhangot kapott a térségünket népszerűsítő kiállítás. Az eseményre a román sajtó és politikai osztály egy része is felfigyelt (például Adrian Gurzău kolozsvári demokrata-liberális képviselő), igaz, ők többnyire azt nehezményezték, hogy Székelyföld önállóan, a Romániáétól külön álló standdal mutatkozott be.
2010-03-08: Közélet - :

Antonescut visszaválasztották

Crin Antonescunak bizalmat szavazott a Nemzeti Liberális Párt hét végi kongresszusa. Viorel Cataramă visszalépése után az elnöki tisztségért ketten maradtak harcban, régi vezetőnek Ludovic Orbannal kellett megmérkőznie, s 986:357 arányban legyőzte őt.