Váll nélküli ruha és kevés ékszer

2010. március 10., szerda, Magazin

Pánt nélküli ruha, feltűzött haj és visszafogott ékszerek jellemezték az idei Oscar-divatot, a vörös szőnyegen felvonuló hírességek a szerény eleganciára és a biztonságos stílusra szavaztak 2010-ben.

A legjobb férfi mellékszereplőként elismert Christoph Waltz nemcsak a szobornak örült, hanem átadójának is. ,,Oscar és Penélope — ez több, mint főnyeremény!" — kiáltott fel a Becstelen Brigantyk osztrák sztárja. AFP/GABRIEL BOUYS

Túlcicomázott estélyiket alig, a divat elleni merényletként értékelhető ruhát is csak ritkán lehetett felfedezni a Los Angeles-i Kodak Színház vendégein. Az este színei az ezüstszürke, a mélykék és a pasztellárnyalatok voltak. A hölgyek nyakát jellemzően nem díszítette súlyos nyakék, ebben az évben inkább a visszafogott fülbevalók, a széles karkötők és csillogó láncok jutottak szerephez. Üde színfoltot jelentett a ruhaerdőben Penélope Cruz, aki a tavalyi — sokak által magasztalt — krémszínű estélyijét idén lélegzetelállító mélypiros ruhára cserélte. Feltűzött hajával és fülbevalójával a spanyol színésznő szakértők szerint esélyes Oscar idei legszebb udvarhölgyének címére. Jól választott Demi Moore is, aki halvány barackszínű Versace-estélyi mellett döntött. Copfba fogott hajával, hosszúkás fülbevalóival 47 événél jóval fiatalabbnak tűnt — állapították meg hozzáértők. Az Oscar-viseleteiért rendszeresen dicsért Jennifer Lopez ezúttal halvány Armani-estélyit öltött.

Kate Winslet, a klasszikus egyszerűség

Mint mindig, ezúttal is a klasszikus szépséget képviselte Kate Winslet. A legjobb női főszereplő kategóriájában 2009-ben diadalmaskodó brit színésznő ezüstszürke Ferragamo-ruhát választott, szőke haját kibontva hagyta, megjelenését pedig csillogó nyaklánccal tökéletesítette. Kibontott haj mellett döntött az idei év legjobb női főszereplője, Sandra Bullock is, aki sötétbarna hajától elütő világos Marchesa-estélyit viselt. A 2010-es gála legmélyebb dekoltázsa Meryl Streepé volt, a 16. alkalommal jelölt színésznő drámai fehér Chris March-estélyire szavazott a ruhaválasztáskor. Ragyogó volt Helen Mirren is, a 2007-ben díjazott brit színésznő kékesszürke árnyalatú ruhakölteményben pompázott.

Demi Moore a Versace-ruhában

Elmarasztalták viszont Miley Cyrus tinicsillagot, aki egy alakjához rosszul illő és nehezen viselhető Jenny Packham-ruhában jelent meg. Nem aratott tetszést Diane Kruger Chanelje sem, többen úgy vélték: a barack-fekete fodros ruhában a színésznő leginkább egy pulykára emlékeztetett.

Quentin Tarantino Diane Krugerrel, akinek ruháját pulykáéhoz hasonlították

A férfidivatról a korábbiakhoz hasonlóan nem nagyon lehet mit mondani. Az urak többnyire fekete öltöny, frissen keményített fehér ing és nyakkendő mellett döntöttek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az újtusnádi születésű sepsiszentgyörgyi
KORODI IMRE
életének 66. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. március 11-én 14 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
4231518
2010-03-10: Magazin - Kisgyörgy Zoltán:

Hoffmann Géza (Mementó)

Hetven esztendővel ezelőtt helyezték örök nyugalomra Budapesten az erdővidéki szénbányászat jeles mérnök igazgatóját, a közíró, függetlenségi párti politikus Hoffmann Gézát, aki több évtizeden át Barót-vidék társadalmi életének meghatározó egyé­nisége volt. 1871-ben született Selmecbá­nyán, és az ottani bányászati akadémia oklevelével zsebében lett előbb a borszéki, majd 1900-ban a köpeci szénbánya (Erdővidéki Bányaegylet Rt.) mérnök igazgatója.