Vigyázat, részegek!

2010. március 10., szerda, Magazin

Egy földön tápászkodó ember üveggel a kezében — ezt az érdekes figurát láthatják egy nem szokványos közúti jelzőtáblán azok a gépkocsivezetők, akik az Arad megyei Pécska városon hajtanak keresztül. Igaz, nem sokáig.

A tábla arra figyelmezteti az autósokat, hogy éppen egy kocsma közelében haladnak el, ezért nagy a veszélye annak, hogy ittas ember kerül az útra váratlanul. Antal Péter, a város polgármestere a sajtónak elmondta, hogy a román—magyar határ mentén fekvő kisvárosban korábban több olyan baleset is történt, amelyeknek áldozatai ittas emberek voltak. Az elöljáró ilyen táblákat először egy németországi kisvárosban látott, és nagyon hasznosnak tartja azokat. Antal bízik abban, hogy a következő időszakban csökkenni fog az ittas embereket érintő közúti balesetek száma a településen. Örömmel nyugtázta, hogy amióta kihelyezték a jelzőket Pécska forgalmasabb kiskocsmái körül, nem ütött el autó ,,pityókás" embert.

Mióta azonban a rendkívüli táblákat ,,felkapta" a sajtó, a rendőrség megvizsgálta törvényességüket, és döntött: el kell távolítani, mert nem szabályszerűek. Azt javasolták, hogy az ötlet megtartható, de például felkiáltójellel (Vigyázat, egyéb veszély!) kell kicserélni a táblán a négykézlábazó emberalakot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-10: Magazin - :

Százfelé figyel, mégis kevesebb balesetet okoz

Beszél, mutogat, táskájában matat, eszik, vagy netán sminkel, ráadásul tűsarkúban — sorolta a női autóvezetők tipikus ,,gyengéit" a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési alosztályának vezetője.
2010-03-10: Riport - Fekete Réka:

Ahol gyermek, ott a jövő (Bodosban az élet)

Erdővidék egyik legszűkebb medencéjében, a Vártető, Cseretető és Verőfény ölelésében az elmúlt húsz év alatt kétszer változott meg az élet. Négy esztendővel ezelőtt, amikor a bányát bezárták, és tavaly, amikor átadták az új hidat meg az aszfaltutat. Egyik sötét fellegeket vont a falu fölé, mert sokan elveszítették munkájukat és jövőbe vetett hitüket, másik reményt adott ahhoz, hogy Bodos nem marad elzárva a világtól, érdemes csinosítani a kapu elejét, mert soha nem lehet tudni, honnan és ki érkezik az immár tiszta levegőjű, bányadübörgés-mentes faluba, ha már egy perc alatt bekanyarodhat a főútról a dombok mögé.