Akcióhős a középkorból

2010. március 17., szerda, Magazin

A Warner stúdió akciókalandhőst farag Leonardóból — nem DiCaprióból, hanem da Vinciből, a reneszánsz mesterből.

A Hollywood Reporter számolt be arról, hogy a hollywoodi stúdió a Sherlock Holmes sikerén felbuzdulva olyan újabb filmekbe akar beszállni, amelyek a történelmi figurákat és helyeket a fikcióval ötvözik. Készülődik a folytatás a nagy nyomozóval, de felkaroltak egy Marco Polóról szóló filmtervet is Francis Lawrence rendezésében. A Leonardo and the Soldiers of Forever (Leonardo és az öröklét katonái) című film érezhetően nem a reneszánsz festőóriás művészetére koncentrál: inkább a polihisztor mérnöki, tervezői, feltalálói zsenijét domborítja ki, és egy titkos társaság tagjaként mutatja be, amint természetfeletti kalandba bonyolódik. Adrian Askarieh, Roy Lee és Doug Davison produkciója A nemzet aranya vagy Az elveszett frigyláda fosztogatói típusú sikereket idézi majd, tele titkos kódokkal, letűnt kultúrákkal, rejtett erődökkel és elbukott angyalokkal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-03-17: Magazin - :

Elkészítik Leonardo da Vinci lovasszobrát?

Előtanulmány a szoborhoz
Számítógépes szimulációk bizonyítják, hogy helyesek voltak Leonardo da Vinci (1452—1519) számításai, aki elkészíthette volna a világ legnagyobb lovasszobrát.
2010-03-17: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Dálnok fölött likas tető

Kevés település van széles Háromszé­ken, amely olyan gazdag históriával, helytörténettel tekinthet múltjára, mint Dózsa faluja. Azon tősgyökeres háromszéki székely falvak egyike ez, ahol virágzott a gazdasági élet. Ennek vetett véget a totalitárius rendszer olyannyira, hogy a közel fél évszázados romlást csak nagy erőbevetéssel próbálja lépésről lépésre behozni. Egyhamar nem is fog sikerülni, mert határát megcsonkította az állami gazdaság, s a lepergett húsz esztendő sem volt elég arra, hogy föld- és erdőtulajdonának birtokában érezhesse magát a visszaigénylő, köztük a falu egyháza is.