Visszaáll a rend a jogosítványoknál

2010. március 17., szerda, Közélet

Majd egy év után rendeződhet a sepsiszentgyörgyi hajtási jogosítványokat kibocsátó hivatal áldatlan helyzete. A tavaly tavasszal kirobbant jogosítványbotrány után az addigi 12 alkalmazottból ötöt eltiltottak korábbi feladataitól, kettejük ellen kivizsgálás indult, hármukat pedig arról értesítették, szeptember 30-ig csak rutin, adminisztratív feladatot láthatnak el.

Vizsgálat nem indult ellenük, mindmáig ki sem hallgatta őket az ügyészség, de minden jel szerint sorsuk feledésbe merült. Pénteken György Ervin prefektus utasítására visszatérhettek korábbi munkakörükbe. Majd egy évvel ezelőtt indult el két rendőr átképzése is, hamarosan ezt is véglegesítik, és ismét 12 személlyel működhet a hivatal. György Ervin prefektus megjegyezte, dicséret illeti azt a hét alkalmazottat, aki mindent megtett, hogy a lakosság semmit ne érezzen áldatlan helyzetükből, sem a forgalmik kiállításánál, sem a jogosítványoknál, vizsgáknál nem volt fennakadás, várakozási idő.

Most, hogy ismét teljes létszámmal működhet az iroda, lehetővé válik, hogy Kézdivásárhelyen is szervezzenek sofőrvizsgát. Hamarosan nem a jelölteknek kell a megyeszékhelyre utazniuk, hanem a vizsgáztató csapat költözik Felső-Háromszékre a hét egy-egy napján. A továbbiakban már az sem szól a helyi vizsgáztatás ellen, hogy nem lennének megfelelő körülmények, hiszen Kézdivá­sárhelyen is jelzőlámpákat szereltek, több egyirányú utca és körforgalom is van, ellenőrizhető a jelöltek felkészültsége — vélekedett a kormánymegbízott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-17: Közélet - Fekete Réka:

Elégedetlenek a pedagógusok

Sepsiszentgyörgyön egyeztettek tegnap a Tanügyiek Szabad Szakszervezetének háromszéki csoportfelelősei az országos szervezet által a múlt héten elhatározott tiltakozó akciókról.
2010-03-17: Közélet - Fekete Réka:

Tudatos egyetemválasztás

,,Ha nem azt tartod fontosnak, hogy adott tudományágban mi történt a múltban, hanem arra kérsz és kapsz választ, hogy mi várható a következő húsz esztendőben, akkor ezen az egyetemen a bölcsesség rád ragad" — foglalható össze a Sapientia — Erdélyi Tudomá­nyegyetem rektora és a karok képviselői tegnapi sepsiszentgyörgyi tájékoztatóján elhangzott mondandójának üzenete. Dr. Dávid László rektor kiemelte: úgy kell szakmát választani, hogy a majdani mesterség egyben a hobbit is jelentse, azt pedig olyan szinten kell művelni, hogy értéket képviseljen és teremtsen.