Sport

2010. március 20., szombat, Sport
Kosárlabda

* A KSE kosárlabda-szakosztálya új minikosárlabda-csapatokat indít Kézdivásárhelyen. Várják a 2000—2003 között született lányok jelentkezését hétfőnként 16 órától és szerdánként 18 órától a Gábor Áron Líceum tornatermében. Bővebb információkért hívják a 0740 202 633-as (Lénárt Adolf) telefonszámot.

* Ma 18 órától újra Kézdivásárhelyen vendégszerepel élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk, a Sepsi BC. A zöld-fehér lányok esti ellenfele az a Szatmárnémeti VSK, amelyet a tavalyi bajnokság meglepetéscsapatának tartottak, miután átgázolt az Aradon, illetve Alexandrián, s bronzérmesként fejezte be a pontvadászatot. Mint ismeretes, a szatmári alakulatot két, egykori Sepsi BC-s játékos is erősíti: Cristina Ciocan és a szentgyörgyi kosárlabda-szurkolók néhai kedvence, Salimata Diatta, aki most ellenfélként tér vissza Háromszékre. Mindketten januárban szerződtek a VSK-hoz, s már egy meccsen játszottak is egykori csapattársaik ellen. A találkozót — ahogy a küzdelemsorozat első körében lejátszott másik két mérkőzést is — a háromszékiek nyerték meg. A két együttes közötti utolsó összecsapáson Ciocan közel 39 percet volt pályán, 13 pontig dobott, öt lepattanó és hat gólpassz mellett, Diatta pedig három percet játszott, és nem szerzett egyetlen kosarat sem. Az Arad elleni meccs után újabb rangadó előtt áll a Sepsi BC, s bízunk abban, hogy ez a csata is szentgyörgyi győzelemmel ér véget. A bajnokság második körének 8. fordulóbeli mérkőzését 17.50-től élőben közvetíti a Régió Rádió. Csütörtökön a román kosárlabda-szövetség arról döntött, hogy a Sepsi BC 20—0-ra (a pályán: 79—72) nyeri meg az Arad elleni március 13. mérkőzését, mivel a vendégek egy időben öt külföldi kosarast is pályára küldtek.

Idénynyitó

Vasárnap a sugásfürdői út melletti motokrosszpályán rendezik meg az országos motokrosszbajnokság első futamát. A program: ma 12—17 óráig edzés és időmérő; holnap 11 órától rajtolnak a versenyek, s előreláthatólag 16 órakor lesz a díjkiosztás.

Labdarúgás

* A IV. liga 18. fordulójának mérkőzései: ma Bodok—Barót; vasárnap Bölön—Hidvég, Dálnok—Illyefalva, Szitabodza—Papolc, Bardoc—Bereck, Ozsdola—KSE, Zágon—Gelence, Perkő—Sepsiszentgyörgy.

* Az V. liga hét végi meccsei: Kovászna—Réty, Szotyor—Uzon, Torja—Maksa, Kökös—Kőröspatak, Árkos—Kilyén, Bodzaforduló—Nagybacon, Csernáton—Nemere.

* Az élvonalbeli futballbajnokság hétközi fordulójának csütörtöki eredményei: Temesvári FC—Gyulafehérvár 6—0, Jászvásári Poli—FC Vaslui 1—3, Urziceni—Galaci Oţelul 0—0, Rapid—Astra 0—1. Az élmezőny: 1. Kolozsvári CFR 40 pont, 2. Temesvári FC (37—14) 39 p., 3. Steaua (30—22) 39 p. A pontvadászat 23. fordulója: ma Piatra Neamţ—FC Brassó (15 óra, GSP TV), Kolozsvári CFR—Pandurii (17 óra, Antena 1); vasárnap Craiova—Jászvásári Poli (13.30 óra, DigiSport), Galaci Oţelul—Dinamo (15.30 óra, DigiSport), Curtea de Argeş—Beszterce, Steaua—Medgyes (20 óra, DigiSport); hétfőn Gyulafehárvár—Urziceni (15 óra, GSP TV), Astra—Temesvári FC (17 óra, DigiSport), FC Vaslui—Rapid (20.30 óra, GSP TV).

* Az Európa Liga nyolcaddöntőinek eredményei: VfL Wolfsburg—Rubin Kazany 2—1 (továbbjutott: a VfL Wolfsburg), Anderlecht—Hamburger SV 4—3 (tj.: a Hamburger SV), Sporting Lisboa—Atlético Madrid 2—2 (tj.: az Atlético Madrid), FC Liverpool—Lille 3—0 (tj.: az FC Liverpool), Fulham—Juventus 4—1 (tj.: a Fulham), Olympique Marseille—Benfica 1—2 (tj.: a Benfica), Standard Liege—Panathinaikosz 1—0 (tj.: a Standard Liege), Werder Bremen—Valencia 4—4, (tj: a Valencia).

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
Sepsiszentgyörgyön az 1918. December 1. úti 12-es tömbház földszinti helyiségében (I bejárat, 3-as ajtó, az ajtóbolt mellett) ma 17 órától bemutatják az Orvostudomány a feje tetején ― És ha mégis igaza van Hamer doktornak? című könyvet.
2010-03-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, nagytata, élettárs, a rétyi
BAJKÓ FERENC
életének 77. évében türelemmel viselt szenvedés után elhunyt.
Temetése március 22-én 15 órakor lesz a sepsiszentgyörgyi vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
5028