Székely termékek vására

2010. március 20., szombat, Gazdaság

Május 14—16. között első alkalommal szervezi meg a kézdivásárhelyi városi sportcsarnokban a Székelyföldi Termék Kiállítást és Vásárt a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK). A rendezvény célja a székelyföldi termékek népszerűsítése, a helyi termelők és vállalkozók közötti kapcsolatok fejlesztése, a székely öntudat erősítése.

A háromnapos rendezvényre közel négyszáz székelyföldi vállalkozót hívtak meg. A szervezők elképzelései szerint a látogatók megismerkedhetnek Székelyföld pék-, tej-, hústermékeivel, ásványvizekkel, ruházati cikkekkel, könyvekkel, népművészeti tárgyakkal, bútorokkal, játékokkal, festményekkel, hanglemezekkel és sok egyébbel. A programot kulturális rendezvényekkel igyekeznek színesebbé tenni, előadások és cégbemutatók vonzzák majd a figyelmet. ,,Valamennyi, Szé­kelyföldön bejegyzett és működő vállalkozás helyi családok számára nyújt megélhetést, erősíti a helyi gazdaságot, növeli a létbiztonságot. Minden székelyföldi termékért adott lejünkkel hozzájárulunk egy újabb munkahely megteremtéséhez, bevételeink növeléséhez és ezáltal egy méltányos élet kialakításához. Legyünk sikeresek először itthon" — fogalmazta meg a kezdeményezés lényegét és mottóját Bereczki Kinga, a CIVEK elnöke.

A kiállítással kapcsolatos további információk megtalálhatók a http://www.szekelyvasar.ro/ honlapon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1431
szavazógép
2010-03-20: Gazdaság - Demeter J. Ildikó:

Beszerzés a világhálón

Egyelőre igen sok buktatót rejt a látatlanban, azaz számítógépen keresztül végzett bevásárlás — legalábbis ez derül ki az online, azaz világhálón történő eladások felülvizsgálatából. A piac egyre növekszik, az ajánlatok nehezen áttekinthetők, a panaszok is egyre gyakoribbak.
2010-03-20: Gazdaság - :

Hírbörze

Magyar modell Görögországra
Németország változtatott álláspontján, és feltételekkel, de egyetértene, hogy az IMF beavatkozzék a görög adósságkezelésbe. A megoldás egy ahhoz hasonló konstrukció, amilyet Magyarország is kapott 2008 őszén. Korábban Németország volt a hangadója azon európai országoknak, amelyek élesen elutasították, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzügyi támogatást adjon az adósságaival küzdő Görögországnak.