Elindult a roncstraktorprogram

2010. március 22., hétfő, Közélet

A személyautókra vonatkozó roncsprogram mintájára elindult a roncstraktorprogram is. A gazdák a régi traktorok becserélésekor értékjegyeket kapnak, amelyeket egy új traktor megvásárlására költhetnek el. Egy régi traktor után tizenhétezer lejes értékjegy jár, de az értékjegy nem haladhatja meg az új traktor árának felét. A programra százmillió lejt különítettek el.

Az idei roncsautóprogram költségvetését különben 190 millió lejjel egészítették ki, miután az első három hétben mind az ötvenezer értékjegy elfogyott, amit a programra elkülönítettek. Ez az összeg további ötvenezer értékjegy kinyomtatására elég, és ezek novemberig lesznek érvényesek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-22: Közélet - Iochom István:

Tarvágás Bálványosfürdő környékén (Fakitermelés vagy környezetpusztítás)

Emberek és erőgépek az oldalban: fogy az erdő a Szent Anna-tó környékén
A világhálónak köszönhetően nem csak az láthatta, mi történik Bálványosfürdőn, alig egy kilométerre a nemrég átadott négycsillagos Best Western Bálványos Szállodától, a Szent Anna-tóhoz, illetve a Sepsibükszádra vezető út kereszteződésének kö­zelében, aki éppen arra járt. Évszázados út menti fákat vágnak ki, tarvágás is történt. A helyükbe ültetett csemetékből csak ötven-hatvan év múlva lesznek terebélyes fák. Az út mindkét oldalán elszállításra váró rönkök láthatók, arról nem is beszélve, hogy a Sepsibükszád és Bálvá­nyosfürdő közötti útszakasz a fát szállító nehéz járműveknek „köszönhetően" katasztrofális állapotba került. Nézzük meg, mi is történik tulajdonképpen.
2010-03-22: Közélet - :

Háromszéki győzelem az idénnyitón

Győzelemmel rajtoltak a sepsiszentgyörgyi motokrosszversenyzők az országos bajnokság hazai pályán megrendezett szezonnyitóján: a 65 cm3-es géposztály versenye Tompa Krisztián, a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub motorosának sikerével ért véget.
Írásunk a Sport oldalon