Háromszéki győzelem az idénnyitón

2010. március 22., hétfő, Közélet

Győzelemmel rajtoltak a sepsiszentgyörgyi motokrosszversenyzők az országos bajnokság hazai pályán megrendezett szezonnyitóján: a 65 cm3-es géposztály versenye Tompa Krisztián, a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub motorosának sikerével ért véget.

Írásunk a Sport oldalon

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-22: Közélet - :

Elindult a roncstraktorprogram

A személyautókra vonatkozó roncsprogram mintájára elindult a roncstraktorprogram is. A gazdák a régi traktorok becserélésekor értékjegyeket kapnak, amelyeket egy új traktor megvásárlására költhetnek el. Egy régi traktor után tizenhétezer lejes értékjegy jár, de az értékjegy nem haladhatja meg az új traktor árának felét. A programra százmillió lejt különítettek el.
2010-03-22: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Maroshévízi március

Lehet csodálkozni, felháborodni, zsebbe visszacsúsztatni a kinyíló bicskát, lehet elkeseredetten legyinteni, közömbösen hallgatni, keserűen felkacagni, reménytelenül továbblépni. Lehet még hangosabban, még nagyobbat kiáltani, amikor a Hargita, Maros, Kovászna Megyei Románok Civil Fóruma által Maroshévízen szervezett nagygyűlésen elhangzott, a legsötétebb időket idéző, magyarveszéllyel riogató, a székelyföldi románság elnyomásáról szóló nemzetféltő frázisokat halljuk, olvassuk. De talán inkább magunkba kellene szállnunk néhány percre, és felvillantanunk a maroshévízi nyilvánvalóan magyarellenes, az utóbbi időszakban ritkán tapasztalt soviniszta szólamokkal teletűzdelt összejövetel körülményeit, előzményeit, következményeit.