Tiszta víz a pohárban

2010. március 23., kedd, Közélet

Olcsóbb és egészségesebb megőrizni a tiszta vízforrásokat, mint szennyvizeinket elfogadható minőségűvé tisztítani — hangzott el tegnap a sepsiszentgyörgyi Közüzemek által szervezett nyílt napon.

A regionális szolgáltató vezetői bemutatták a megyeszékhelyi víztisztító-állomást, illetve elmondták: az, hogy a csapból iható víz folyik, annyira természetesnek és megszokottnak tűnik, hogy csak akkor figyelünk ennek jelentőségére, amikor valamilyen meghibásodás miatt hirtelen akadozik a szolgáltatás. A regionális vízszolgáltató pillanatnyilag négy várost (Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna és Bodzaforduló) lát el, szeretnék, ha idővel az egész megyét lefednék. Most első lépésként egy 88 millió eurós vízhálózat-korszerűsítési pályázaton dolgoznak, legtöbb probléma a szennyvízhálózattal adódik. (mózes)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-03-23: Közélet - Fekete Réka:

Mindennapi ivóvizünk

Orbán Balázstól tudjuk, hogy az 1900-as századfordulón Magyarországon a rendezett tanácsú városok közül húszban volt vízvezeték, köztük Sepsiszentgyörgyön is, tegnap pedig azt hallottuk a helyi közüzemek képviselőjétől, hogy azóta sem készült mifelénk olyan iparművészeti remekmű víz terén, mint amelyet Bay István tervezett száz esztendővel ezelőtt a sugásfürdői Szendrey-forrás befogására.
2010-03-23: Közélet - :

Elképesztő

az a nehezen elpusztítható szeméttenger, a főleg használt műanyag palackok tömege a bibarcfalvi borvízkútnál.