Elképesztő

2010. március 23., kedd, Közélet
az a nehezen elpusztítható szeméttenger, a főleg használt műanyag palackok tömege a bibarcfalvi borvízkútnál.

Tavaly óta tart az áldatlan állapot. A közeli parcella földjébe is beszántották ősszel a szerteszét heverő szemetet. Sem a föld gazdájának, sem a falu két képviselőjének nem szúrja a szemét ez a látvány? A palackok számára elhelyezett konténer kicsinek bizonyult, elszállításáról a városi köztisztasági egység feledkezett meg? És aki borvízért jön ide, miért itt dobja el használhatatlan palackját? Mindenki siet, és nem akad senki a faluban, aki azt mondaná: no gyertek, szedjük össze, lesz belőle egy szekérderéknyi, és semmisítsük meg!? Reméljük, a tavaszi nagytakarítás alkalmával eltüntetik a szégyenfoltot.

(Kgy. Z.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-03-23: Közélet - :

Tiszta víz a pohárban

Olcsóbb és egészségesebb megőrizni a tiszta vízforrásokat, mint szennyvizeinket elfogadható minőségűvé tisztítani — hangzott el tegnap a sepsiszentgyörgyi Közüzemek által szervezett nyílt napon.
2010-03-23: Közélet - Iochom István:

Bontanak a fásoknál (Kézdivásárhely)

A keményítőgyárral párhuzamosan, de attól függetlenül zajlik a kézdivásárhelyi önkormányzat által megvásárolt volt fás vállalat rossz állapotban levő épületeinek, munkacsarnokainak lebontása.