KézdivásárhelyBontanak a fásoknál

2010. március 23., kedd, Közélet

A keményítőgyárral párhuzamosan, de attól függetlenül zajlik a kézdivásárhelyi önkormányzat által megvásárolt volt fás vállalat rossz állapotban levő épületeinek, munkacsarnokainak lebontása.

Rácz Károly polgármester elmondta: a polgármesteri hivatal saját embereivel kezdett hozzá a nagytakarításhoz és a régi, használhatatlan épületek lebontásához, előkészítik a terepet a majdani ipari park számára. Ahol a kisebb épületek találhatók, az a terület nem kerül be az ipari övezetbe, a javíthatóakat felújítás után más célra használják.

Március végén, április elején adják be a második, a volt fás cég helyére tervezett ipari park létesítéséről szóló, 3,5—4 millió eurós pályázatot. A keményítőgyár ülepítőtelepére tervezett ipari park iratcsomóját már leadták, azzal hatmillió euróra pályáznak. A polgármester reményt lát arra, hogy mindkét pályázatuk sikeres lesz.

Bokor Árpád önkormányzati képviselő a legutóbbi tanácsülésen szóvá tette, hogy gyanús rakományok távoznak a volt fás vállalattól, és kérte, vizsgálják ki az ügyet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-03-23: Közélet - :

Elképesztő

az a nehezen elpusztítható szeméttenger, a főleg használt műanyag palackok tömege a bibarcfalvi borvízkútnál.
2010-03-23: Közélet - Hecser László:

Társultak a magánerdő-tulajdonosok

Száznál több nagybaconi magánerdő-tulajdonos vett részt azon a gyűlésen, melyen elvi megállapodás született az érdekeiket képviselő egyesület létrehozásáról. Az alapítással Kádár Tibort, Bocskor Lászlót és Mokány Noét bízták meg.