FideszMegújítanák Magyarországot

2010. március 23., kedd, Világfigyelő

Mélyreható változásokat, de egyben biztonságos, kiszámítható gazdaságpolitikát ígért Orbán Viktor Bécsben. A Fidesz elnökét az Osztrák Gyáriparosok Szövetsége hívta meg előadást tartani.

A Fidesz kormányzati tapasztalatokkal és nemzetközi kapcsolatrendszerrel is rendelkezik, és jelenleg csak ez a párt képes Magyarország gazdaságát növekvő pályára állítani — nyilatkozta telefonon a hírTV-nek Orbán Viktor. ,,Egy olyan gazdaságpolitikát kell majd folytatnunk, amellyel Magyarország az okos országokhoz csatlakozhat. Vannak már Euró­pában okos országok, amelyek rájöttek, hogy a termelő beruházások és a termelő gazdaság, az értékteremtő beruházások nélkül nem tudnak kijutni a mostani válságos helyzetből" — fejtette ki a Fidesz elnöke. ,,Magyarország a mainál sokkal kevésbé lesz bürokratikus, sokkal rugalmasabb lesz, a korrupciót nagyságrendekkel fogjuk csökkenteni, és az értéktermelő beruházásokat, mind a hazaiakat, mind a külföldieket pedig örömmel fogadjuk majd" — foglalta össze az előadásában elhangzottakat Orbán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-03-23: Világfigyelő - :

Kínkeserves MDF-indulás

Az SZDSZ nem tárgyalt eredménytelenül az MDF-fel, mert a liberális párt vezetésének sikerült átírnia a fórum hét végén szentesített országos listáját — derült ki a hírTV tudósításából. A közös lista állítását megerősítette az MTI-nek Retkes Attila SZDSZ-elnök és Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is.
2010-03-23: Világfigyelő - :

Tőkés-díjat kapott Makovecz Imre

A díj névadója és a díjazott
Makovecz Imre kapta idén a Tőkés-díjat. A Kossuth- és Prima Primissima-díjas építész a kisvárdai református templomban vette át az elismerést. A Tőkés László Alapítványt 1989-ben hozták létre Kisvárdán.