Tőkés-díjat kapott Makovecz Imre

2010. március 23., kedd, Világfigyelő

A díj névadója és a díjazott

Makovecz Imre kapta idén a Tőkés-díjat. A Kossuth- és Prima Primissima-díjas építész a kisvárdai református templomban vette át az elismerést. A Tőkés László Alapítványt 1989-ben hozták létre Kisvárdán.

A kuratórium évenként egy egyéni díjat ad át a magyarság érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeknek. ,,Makovecz Imre ugyanazt teszi az építőművészetben, mint mondjuk én az igehirdetésben, végül is egy tőről fakad a jó vers, a jó prédikáció, a jó épület, a gyönyörű vers, a szép muzsika, és ezt az értékrendet nemzeti keresztyén értékrendnek nevezhetném, de ez nem leszűkítése az értékrendnek, hanem egyetemes dimenzióba való állítása" — mondta Tőkés László EP-kéviselő. Az ünnepség emlékezés volt Tőkés László húsz évvel ezelőtti látogatására, és tisztelgés Makovecz Imre munkásságának. ,,Amikor bejöttem ebbe a templomba, és felhangzott az első ének, akkor hazaérkeztem. Az ember úgy érzi, innen el se kéne már menni, mert ez aktív emberek viselkedése az Isten házában. Ha az ember otthon van, akkor bármilyen dicséretet, bármilyen díjat boldogan rak a zsebébe meg a szívébe, és minden rendben van" — fogalmazott a kitüntetett építész.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-03-23: Világfigyelő - :

Megújítanák Magyarországot (Fidesz)

Mélyreható változásokat, de egyben biztonságos, kiszámítható gazdaságpolitikát ígért Orbán Viktor Bécsben. A Fidesz elnökét az Osztrák Gyáriparosok Szövetsége hívta meg előadást tartani.
2010-03-23: Világfigyelő - Bogdán László:

Magyar tükör

Miután napról napra durvul a választási kampány — az MSZP például egyfolytában ,,tiszta kampányról" beszél, ugyanakkor minden lehető fórumon élesen támadják a Fideszt, és megjelentettek ötszázezer példányban egy Narancsvidék kiadványt, amely semmi másból nem áll, csak a legnagyobb ellenzéki párt mocskolásából, ezért azután az Országos Választási Bizottság is lépni kényszerült, s elmarasztalva a kormánypártot, eltiltotta, úgymond ,,a további jogsértésektől" —, éles vitát kavart az izraeli kémrepülők ügye.