Magyar tükör

2010. március 23., kedd, Világfigyelő
Miután napról napra durvul a választási kampány — az MSZP például egyfolytában ,,tiszta kampányról" beszél, ugyanakkor minden lehető fórumon élesen támadják a Fideszt, és megjelentettek ötszázezer példányban egy Narancsvidék kiadványt, amely semmi másból nem áll, csak a legnagyobb ellenzéki párt mocskolásából, ezért azután az Országos Választási Bizottság is lépni kényszerült, s elmarasztalva a kormánypártot, eltiltotta, úgymond ,,a további jogsértésektől" —, éles vitát kavart az izraeli kémrepülők ügye.

* Bizarr módon a repülőket a Magyar Nemzet egyik újságírója fotózta le, a Honvédelmi Minisztérium nem is tudott a berepülésről, sőt, állítólag Bajnai Gordon miniszterelnök sem. Közben kiderült, a két kémrepülőgép átszelte — engedéllyel! — a román légteret, és berepült a magyar légtérbe. Az izraeli nagykövet szerint szimpla gyakorlatról volt szó, és volt engedélyük is, csakhogy a repülési engedélyt kiadó Nemzeti Közlekedési Hatóság erről nem értesítette, Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerint, a katonai titkosszolgálatokat. Szekeres a kémügyben vizsgálatot indított, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság felelősségre vonása várható. Hogy mit is kerestek az izraeli kémrepülők a magyar légtérben, továbbra sem világos. * Vissza a választásokhoz. Az már eldőlt, hogy a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, a Lehet Más a Politika állíthat országos listát, és utolsó pillanatban az MDF-nek is sikerült tejesítenie a feltételeket. A magyar választási törvény szerint az öt százalékot elérő pártok az első fordulós eredményeik alapján küldhetnek az országos listáról képviselőket az országgyűlésbe. * Most vissza a botrányokhoz. Újra megszólalt Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök, kijelentette, hogy ,,jobban élünk, mint nyolc éve", s gyávasággal vádolta a Fideszt és Orbán Viktort. Körcsarnokbeli szónoklata alatt ezer forintért árulták az őszödi beszédet, a DVD-re a hírhedett Orbán—Gyurcsány vita hanganyaga is felkerült. * Orbán Viktor leendő kormánya — Gyurcsány épületes hasonlata szerint — ,,a hazugság mocskában születik", szótlanságba burkolózva igyekeznek megkaparintani a hatalmat; a Fidesz vezetői gyávák, nem hirdetnek programot, s ezzel becsapják a választókat. * Miután hosszú percekig ostorozta a Fideszt, rátért az önvizsgálatra is, kijelentve, kormánya bukását az okozta, hogy rosszul mérte fel a társadalom ,,reformképességét". Erős akarattal, a többség támogatása nélkül nem lehet ,,nyugatias rendet" teremteni... * Gyors reagálásában Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a magyar politika első számú gyűlöletszimbólumának nevezte Gyurcsány Ferencet, szerinte az sem elképzelhetetlen, hogy a parlamentbe való szerencsés bejutás után Gyurcsány már nem a szocialista frakcióban politizál tovább, hanem létrehozza saját csoportját. * És most a Jobbikról. Mivel nem gyűlt össze a 750 kopogtató cédula, mégsem tudják ,,kihozni" a börtönből a terroristaakciókkal és a Magyarok Nyilai terrorszervezet irányításával vádolt Budaházy Györgyöt, s így nem részesülhet a mentelmi jogban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-03-23: Világfigyelő - :

Tőkés-díjat kapott Makovecz Imre

A díj névadója és a díjazott
Makovecz Imre kapta idén a Tőkés-díjat. A Kossuth- és Prima Primissima-díjas építész a kisvárdai református templomban vette át az elismerést. A Tőkés László Alapítványt 1989-ben hozták létre Kisvárdán.
2010-03-23: Világfigyelő - Farkas Réka:

Röviden

Zöld utat kapott Obama egészségügyi reformtörvénye
Az amerikai képviselőház vasárnap éjszaka elfogadta az egészségügyi reformtörvény tervezetét, mely az eddigi körön túl 32 millió amerikaira fogja kiterjeszteni a betegbiztosítást. Barack Obama kijelentette: az egészségügyi reformtörvény elfogadása az amerikai nép, egyben a józan ész győzelmét jelenti.