Mi, hol mikor?

2010. március 24., szerda, Mi, hol, mikor?
Színház

* A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében csütörtökön 19 órától William Shakespeare Hamlet című tragédiája nyomán készült előadását mutatja be. Rendező: Uray Péter.

* A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház csütörtökön 19 órától a színház nagytermében a Casanova című klasszikus velencei játékot adja elő M. C. Remin rendezésében.

* A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében csütörtökön 20 órától a Rádió Gaga kabaré-előadása: Bú­csúkoncert 1. — Nagy Istvánnal és Gáspárik Attilával. A jegy ára 20 lej.

* A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Részletek a bolyongás meséiből című előadását csütörtökön 19.30 órától a Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében adja elő. Rendező: Fazakas Misi. Helyet előjegyeztetni a városi közönségszervező irodában lehet.

Bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Cimborák Bábtagozata ma 10 és 12 órától a stúdióteremben bemutatja Benedek Elek A szegény ember királysága című mesét. Rendezte: Nagy Kopeczky Kálmán.

Könyvbemutató

Sepsiszentgyörgyön az 1918. December 1. úti 12-es tömbház földszinti helyisé­gében (I bejárat, 3-as ajtó, az ajtóbolt mellett) csütörtökön 17 órától bemutatják az Orvostudomány a feje tetején ― És ha mégis igaza van Hamer doktornak? című könyvet.

Képernyő

A Duna Televízió ma 2.10 órakor Farkas Árpád Hazatérés című versét sugározza Balázs Éva előadásában.

Rádió

A Marosvásárhelyi Rádió ma 12.15 órakor kezdődő, Miben segíthetünk? című műsorának meghívottja Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki a megyei fejlesztési programokkal, az útjavítási munkálatokkal, a székelyföldi megyék közös projektjeivel kapcsolatos hallgatói kérdésekre is válaszol a mibensegithetunk@radiomures.ro e-mail címen, illetve a műsor idején a 0265 307 777-es vagy a 0365 424 433-as telefonon, valamint a 0755 044 519-es sms-számon. Műsorvezető: Agyagási Levente.

Röviden

Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 16 órától Hobbi Cserebereklub, 19 órától a Holló Ernő Sajtópincében meghívott az 1999-től megjelenő Berecki Harangszó főszerkesztője, Balogh András, a művelődési központ igazgatója és a szerkesztőbizottság tagjai, Ferentzi László iskolaigazgató és Bodó Csaba fafaragó, népművész. Téma: A Berecki Harangszó tizedik évkönyvének bemutatása. (A helyszínen megvásárolható.) Hogy tud megélni egy ilyen, aránylag kis községben egy lap? Házigazda: Matekovics János.

Táncház. A sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban ma 20 órától táncház, zenél a Há­romszék Táncegyüttes zenekara és a Folker együttes. A széki néptánc- és énektanítást erdélyi táncrendek, nótázás követi. Há­zigazda: Hunor és Marcsi.

Mozivarázs. Dr. Nagy Attila előadás-sorozata ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Babeş—Bolyai Tudományegyetem Stadion utcai épületében. Téma: A klasszikus kalandfilm. A részvétel ingyenes.

Tanácsadás. Dr. Kerestély Péter, a marosvásárhelyi Rák Információs, Prevenciós és Terápiás Központ vezetője Sepsiszentgyörgyön a Pro Nobis Egyesület székházában (Sepsiszentgyörgy, Grigore Bălan tábornok út 41. szám, 16-os tömbház, C bejárat, 1-es ajtó) csütörtökön és pénteken 10—13 óráig rákos betegeknek s hozzátartozóiknak tart tájékoztatást terápiás lehetőségek felvázolására, amit konzultáció egészíthet ki. Érdeklődni a 0267 314 354-es és a 0757 352 541-es (dr. Kerestély Péter) telefonon lehet.

Jogi szolgálat. Balogh Klára jogtanácsos szerkesztőségünkben ma 13―15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.

Portalanítás. Sepsiszentgyörgyön ma 9—11 óráig a Stadion, a Vasile Goldiş és a Szász Károly utcában, csütörtökön a Kós Károly útnak a bal oldalán dolgoznak. Kérik az autótulajdonosokat, hogy erre az időszakra az útszakaszról távolítsák el járművüket.

Áramszünet. Ma 9—16 óráig Málnásfürdőn, péntekig naponta 7.30—15 óráig Kézdiszentléleken a 6-os és 7-es transzformátor körzetében, Kézdiszentkereszten és Bélafalván, Kézdiszentléleken a 2-es, 3-as, 8-as transzformátor körzeté­ben, Kézdikőváron, Kiská­szonban, Kézdiszárazpatakon és a Katrosában szünetel az áramszolgáltatás.

Ezüst karkötőt találtak hétfőn Sepsiszentgyörgyön az Egészségügy sétányon. Tulajdonosa szerkesztőségünk titkárságán érdeklődjék délelőtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-03-24: Magazin - :

Hogy mik vannak!

Anyatejjel támadt a rendőrre
Hatóság elleni támadás címén emeltek vádat az Egyesült Államokban egy nő ellen, aki anyatejet spriccelt a kebléből egy rendőrre. A 31 éves nő közterületen részegeskedett, ezért vették őrizetbe Kentucky államban. Amikor át kellett öltöznie rabruhába, arcon spriccelte tejével az őt felügyelő rendőrnőt. Ezek után rendőr megtámadása címén is eljárás indult ellene, és 10 000 dollárban szabták meg óvadékát.
2010-03-24: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Sepsi FC—Focşani 2—1 (0—1)
Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Mintegy 150 néző. Vezette: Deca Daniel (Brăila) és Sebastian Căţan (Galac).