Hawking avatta fel az előadótermet

2010. április 13., kedd, Magazin
A legrégebbi texasi állami egyetem, a Texas A & M két új fizikai épületének nagy előadótermét Stephen Hawking brit asztrofizikusról nevezték el.

Hawking megjelent, és megszólalt a Houstontól mintegy 160 kilométerre található intézmény hétfői avatóünnepségén. A tudós először 1995-ben járt az egyetemen, ahová 2003 óta rendszeresen ellátogat.

A világhírű kutató a nevét adta az új előadóteremnek, míg George Mitchell texasi olajmágnás a fizikai épületek 83 millió dolláros (több mint 255 millió lej) költségéből 35 millió dollárt (közel 108 millió lej) adományozott a kutatóegyetemnek. Hawking az egyetem hivatalos köszöntésével — ,,szevasztok!" (howdy) — üdvözölte az avatóünnepség résztvevőit. A hangot a kerekes székéhez szerelt számítógép hozta létre szintetizátor segítségével.

A 68 éves tudós a Lou Gehrig-kór néven ismert, gyógyíthatatlan degeneratív betegségben szenved, melytől már szinte teljesen megbénult.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2010-04-13: Magazin - :

Hét évtizede lappangó Kahlo-festmény

Egy ősi indián bálványt ábrázoló, ritka Frida Kahlo-festmény kerül kalapács alá májusban New Yorkban. A Christie’s kínálatában szereplő alkotást hét évtizede nem láthatta a közönség.
2010-04-13: Magazin - :

A fiatal nőket érdeklik jobban a közösségi portálok

A fiatal netezők közül a nőket érdeklik jobban a közösségi portálok — derül ki egy friss felmérésből, amely szerint már megfordult az a korábbi trend, hogy a férfiak az online közösségek meghatározói.