Sport

2010. április 14., szerda, Sport

Negyedik a Puskás Tivadar Iskolaközpont

Nyíregyházán került sor a hagyományos Puskás Kupa idei vetélkedőjére, melyen rendszerint részt vesznek a Puskás Tivadar nevét viselő anyaországi és határon túli iskolák, így a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Iskolaközpont is. A nyíregyházi vetélkedőn öt sportágban mérték össze tudásukat a diákok, majd a sportágakban elért eredmények összesítése után avattak végső győztest, azaz Puskás Kupa-nyertest.

A szentgyörgyiek két sportágban végeztek az első helyen, atlétikában és bowlingban, labdarúgásban az 5., sakkban és íjászatban egyformán a 8. helyen zárták a küzdelmet. Összesítésben a dobogóközeli 4. helyet szerezte meg a Puskás Tivadar Iskolaközpont csapata. Dicséret érte. (á)

Kosárlabda

* Az elmúlt hét végén Kézdivásárhelyen és Csernátonban zajlott a Román Kosárlabda-szövetség második edzői továbbképzője, amelyen Kolozs, Maros, Brassó, Kovászna, Buzău és Galac megyei edzők vettek részt. A kétnapos eseményen előadóként jelen volt Florin Nini, a hazai edzői kollégium elnöke, a budapesti Radovics József, az U18-as magyar válogatott edzője és a szolnoki Rezák László, az anyaországi ifi- és felnőttválogatott volt trénere. A továbbképző nagyon hasznos volt, hiszen a magyarországi szakemberektől sok új dolgot tanulhattak a romániai edzők — tudtuk meg a résztvevőktől. A találkozón szó esett arról is, hogy jó felkészülési lehetőséget jelentene a román és a magyar U18-as fiúválogatottnak, ha a korosztályos Európa-bajnokságot megelőzően Kézdivásárhelyen egy közös nyári edzőtáborban venne részt a nemzeti két csapata. (lénárt)

KSE—BBall 6 Sepsiszentgyörgy 47—42

(9—7, 11—16, 19—15, 8—4)

Mindkét kosárlabdacsapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott. KSE: Lénárt Paula 20 p., Demeter Hanna 14 p., Koncz Enikő 6 p., Jakab Ágnes 1 p., Debreczi Iringó 2 p., Kászoni Boglárka, Rendy Réka, Demeter Nóra, Dezső Barbara. BBall 6: Kelemen Kincső 14 p., Berecki Andrea 8 p., Fazakas Orsolya 6 p., Szabó Noémi 4 p., Sonka Anett 4 p., Ferencz H. 3 p., Kölcze I. 2 p., Székely Lilla, Dézsi K., Szilágyi R., Gergely Noémi. Edző: Vass Ildikó. A csoportban vezet a KSE (6 p.), 2. Régen (5 p.), 3. BBall 6 (4 p.).

* Hatodik lett a sepsiszentgyörgyi BBall 6 BC U16-os lány kosárlabdacsapata, amely március 29. és április 3. között Bécsben részt vett Európa talán legnagyobb húsvéti utánpótlástornáján. A viadalon húsz ország mintegy négyszáz csapata és közel ötezer 12—20 év közötti kosárlabdázója volt jelen. A háromszékiek immár harmadik alkalommal voltak ott a többnapos küzdelemsorozaton, idén három csapat — azaz 31 gyerek (U13, U14 és U16/edzők: Bordás Noémi, Sándor Emőke és Bucsi Imre) — utazhatott Ausztria fővárosába. A legkisebbek a csoportkör négy mérkőzéséből egyet nyertek meg, az U14-es alakulat négyből két meccsen győzedelmeskedett, míg a legnagyobbak továbbjutottak csoportjukból, de az ötödik helyért kiírt találkozón 48—37 arányban kikaptak a németországi Rottenburgtól.

* A Székely Légió szombaton ötvenszemélyes autóbuszt indít a szentgyörgyi A-osztályos női kosárlabdacsapatunk Târgovişte elleni találkozójára. Indulás 12 órakor a városi stadion elől. Jelentkezni a Sepsi BC fórumán vagy a 0749 233 447-es telefonon lehet 16 óra után.

Évértékelő

A Kovászna Megyei Sportigazgatóság és a Sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sport Klub 2010. április 15-én 10 órától megtartja a 2009. év kiértékelőjét a sportigazgatóság székhelyén levő gyűlésteremben. A gyűlés nyilvános, és ezúton is meghívnak minden érdeklődőt.

Útlezárás

Ma 12—17 óráig lezárják a Sugásfürdő felé vezető utat. Az autósok megértését kérik a raliversenyzők.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-04-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kőrösi Csoma Sándor-napok
A kovásznai rendezvénysorozat mai műsora a városi művelődési házban: 12 órától a debreceni Adyákszínpad bemutatja a Mario és a varázsló (mozgásszínház) és Mrożek Szerenád című előadását, rendezte: Bakota Árpád, 18 órától a Nyelv és lélek (Kosztolányi) című előadás tekinthető meg; 20.30 órakor megnyílik Sütő Zsolt Tibetvörös című fotóinstallációja.
2010-04-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a szerető férj, édesapa, testvér és nagyapa,
PÉTER LÁSZLÓ
életének 67. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. április 14-én 15 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
5438