Átverős volt a húsvéti kínálat

2010. április 14., szerda, Közélet
Özönével jegyezte a kihágásokat húsvét előtti portyáján a fogyasztóvédelem — utólag azonban csak elképedni lehet azon, hogy az országszerte ellenőrzött 1345 kereskedőből 1108 mulasztott el valamilyen előírást.

Az úton-útfélen, azaz lehetetlen helyeken is eladásra kínált alkalmi áru ennek megfelelően nem csak formai, hanem minőségi hibákat is mutatott: romlásnak indult húsokat és húsneműeket, ismeretlen helyről és időből származó tojásokat, zavaros borokat, penészes pékárut foglaltak le. Vevőre találhatott azonban sok olyan termék, amelyről mindenféle tájékoztatás elmaradt: sem összetételéről, szavatosságáról, sem gyártójáról, súlyáról nem volt papír, sok esetben az árak is hiányoztak, olvashatatlanok vagy megtévesztőek voltak. A lesújtó összképen belül Háromszék hozta megszokott formáját, mindössze néhány lejárt vagy ismeretlen eredetű, esetleg egységár nélkül kitett csoki, sütemény, húskészítmény akadt fenn a rostán. Az arányok is sokkal kedvezőbbek: harmincnyolc üzletből hetet bírságoltak meg, és öt figyelmeztetést róttak ki. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-04-14: Közélet - :

Matematikai siker

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny Székesfehérváron tartott Kárpát-medencei döntőjén Borcsa Hunor, a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola negyedik osztályos tanulója II. díjat nyert, és egyben ő volt évfolyamának legeredményesebb határon túli versenyzője.
2010-04-14: Közélet - :

Kevesebb a baleset, de több a halott

A fokozott utcai, országúti jelenlétnek tulajdonítja a rendőrség, hogy az idei év első három hónapjában kevesebb közúti baleset történt megyénkben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez önmagában nem örvendetes, az áldozatok számát tekintve ugyanis romlott a helyzet.