Egy remek kezdeményezés

2010. április 15., csütörtök, Sport

Amikor Sepsiszentgyörgy labdarúgósportja történelmét, hagyományait meghazudtoló mélyröptét járja, két labdarúgónk, Lucian Russandu, Valentin Suciu és barátjuk, Adrian Bizon gondolt egy nagyot, s lépett egy merészet: ez év januárjában megalakították a Junior Soccer labdarúgóklubot, indulásban a gyerekek számára, mert mint mondják: „a tehetséges gyerekeket meg kell keresni, s biztosítani kell számukra tehetségük kibontakoztatását, s mi erre tettünk fogadalmat a szülők és magunk előtt".

Mielőtt életre hívták a klubot, mintegy hatszáz szórólapot osztottak szét a város iskoláiban, óvodáiban. Felszerelést, segédeszközöket vásároltak, termet béreltek (a városi stadion sporttermét). Jelentkeztek is a megszólított korosztály (5—9 év közöttiek) gyerekei. A legkisebb 5,5 éves, a legidősebb 9. Alighogy megkezdték a közös munkát, jelentkezett az első támogató, Forró Károly, és egy rend mezzel, sportnadrággal ajándékozta meg a klubot. Na meg aztán mintegy száz sportbarát ajánlotta fel fizetésének két százalékát. Újabb támogatók tűntek fel a láthatáron, a Mini Tehnicus Converting, a Globus Food’Drinks, a román élelmiszeripar folyóirata...

Hetente három nap edzenek a gyerekek — Andrei Liviu Dumitru, Badi Tibor, Puskás Tristán, Ötvös Mózes-Tasi, Vlad Căpăţână, Vlad Baracuţ, Cosmin Bejan, Ilyés Levente, Veres Szabolcs, Fekete Ádám, Deák Ákos, Incze Péter, Adrian Manole, Bán Norbert, Hirni Előd, Hirni Botond, Tudor Cojan — hétfőn és pénteken 14—16 óráig, vasárnap 18.30-tól, amikor rendszerint mérkőzést játszanak.

Ottjártamkor meggyőződhettem a három szakember pedagógiai érzékéről, türelméről, gyerekek iránti szeretetéről, s meg a gyerekek játékkedvéről, hatalmas igyekezetéről is. Úgy láttam, igazi családot alkotnak. A három szakember nyitott az újabb és újabb jelentkezők előtt, szeretettel várja őket. Ha valaki bővebb tájékoztatást szeretne, mielőtt gyerekét beíratná a klubba, bátran hívja a következő telefonszámokat: 0745 205 563 (Rusandu), 0748 024 388 (Suciu), 0751 074 918 (Bizon), ezeken a számokon jelentkezhetnek azok a lehetséges támogatók is, akiknek szívügye a labdarúgás, gyerekeink tehetségének felfedezése, kibontakoztatása.

A klubot és munkáját a város vezetésének figyelmébe is ajánlom. Jó, ha tudják, hogy a labdarúgás is igyekszik saját emberi forrásaira támaszkodva megtalálni régi önmagát. Ezt értékelni illik, és támogatni!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-04-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, dédnagymama, testvér, anyós, nagynéni, sógornő, keresztanya, jó rokon, szomszéd, a miklósvári
özv. GYENGE M. IMRÉNÉ
BIDIGA ERZSÉBET
életének 87., özvegységének 10. évében türelemmel viselt hosszas betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2010. április 16-án, pénteken 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól a katolikus temetőben.
Emlékét szívünkben örökre megőrizzük.
A gyászoló család
857/b
2010-04-15: Sport - :

Két bronzérem (Karate)

Az elmúlt hét végén Râmnicu Vâlceán tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb viadalát, a Saishin Kupát. A megmérettetésre 467 versenyző nevezett be. A sepsiszentgyörgyi Shoto-Team Karate Club négy karatékával képviseltette magát ezen a rangos eseményen.