Bővült az igazgatótanács

2010. április 16., péntek, Közélet

Tegnap délután a kézdivásárhelyi Asimcov tanácskozótermében tartotta az idei év második közgyűlését az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért, melyen a megyénkbeli 4454 kisrészvényesből harminc volt jelen.

Ráduly-Baka Lajos, az igazgatótanács elnöke a büntetőperekről tartott rövid ismertetőt, hangsúlyozva, hogy az egyesület tovább folytatja az évek óta elkezdett pereskedést a csavargyári vagyon visszaszerzéséért. Az igazgatótanács három új taggal bővült: Constantin Vasilescu, a bukaresti Technoinvest Rt. vezérigazgatója, Bokor Árpád István és Már Árpád. Arról is döntöttek, hogy az egyesület székhelyét a városházáról áthelyezik a volt csavargyárba. Ráduly-Baka Lajos szerint helyénvaló lenne megduplázni az eddig befizetett összegeket, mivel a további pereskedés, az eddig született ítéletek alkalmazása rengeteg pénzbe kerül.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-04-16: Közélet - Mózes László:

Időben kell kérni a nyugdíjazást

Áprilistól változott a nyugdíjkérelem leadási időpontját, illetve a nyugdíjfolyósítás kezdetét szabályozó törvény. Mostantól egy hónappal a nyugdíjkorhatár előtt kérni kell a nyugdíjazást.
2010-04-16: Közélet - Simó Erzsébet:

Veszett vadak

Tavasszal, párzási időben mifelénk mindig megugrik a veszett vadak száma. Évek óta tervezi a mezőgazdasági minisztérium, hogy légi úton — helikopterekről vagy repülőgépekről — juttatja el az erdőkbe az oltóanyagot, de pénzhiány miatt a tervet mindeddig nem sikerült megvalósítani. Pedig a veszettség súlyos kór, életveszélyes. Embert, állatot egyaránt oltással védenek ellene.