Sport

2010. április 17., szombat, Sport

Estera Dobre Európa-bajnoki ezüstérmes

A Kaszpi-tenger partján lévő Bakuban zajló birkózó Európa-bajnokságon az MSC sportolója, Estera Dobre ezüstérmet szerzett az 51 kg-osok súlycsoportjában. A döntőben egy svéd lánnyal birkózott, aki tussal verte. Na de az ezüst is aranyosan csillog.

A megye idei első, világversenyen szerzett érmét hozza haza. A magyarok Sastin Marianna révén bronzérmet szereztek. Az éremosztások: 51 kg: 1. Sofia Mattson (svéd), 2. Estera Dobre (román), 3. Kohut (ukrán) és Demmel (német), 59 kg: 1. Szonna Ahmadi (azeri), 2. Juszein (bolgár), 3. Sastin Marianna (magyar) és Szmirnova (orosz), 67 kg: 1. Nadja Szemjoncova (azeri), 2. Burmisztrova (ukrán), 3. Kardasova (orosz) és Cirkevics (fehérorosz). Az Európa-bajnokság folytatódik. (á)

Târgovişte—Sepsi BC

Az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság újabb csúcsrangadójához érkezett, amelyen az ország és a pontvadászat jelenlegi két legjobb csapata mérkőzik meg egymással. A ma délután 6 órától sorra kerülő találkozót nevezhetnénk akár a titánok csatájának is, hiszen a küzdelemsorozat legkiválóbb játékosai lépnek pályára. A hazai közönség előtt szereplő Târgovişte soraiban ott lesz az amerikai Tina Thompson, a német Linda Todd Frohlich, az izraeli Shay Doron, de nem feledkezhetünk meg az egy idény erejéig Háromszéken játszó Larisa Tomáról és Brosovszky Mónikáról sem. A szentgyörgyiek sem szűkölködnek nagy nevekben: zöld-fehér mezben fog harcolni a brazil vb-győztes, olimpiai ezüstérmes Alessandra Santos de Oliviera, Románia legjobb irányítója, Florina Diaconu, a bajnokság legtöbb lepattanóját szerző amerikai Kristen Rasmussen vagy éppen a sepsiszentgyörgyiek büszkesége, Vass Ildikó és a közönség kedvence, Irena Matovic. Tehát nagyon kiélezett és látványos mérkőzésre számíthatnak azok, akik úgy döntenek, hogy megnézik a végső győzelemre is esélyes két együttes összecsapását. A Sepsi BC és a Târgovişte ebben a szezonban csupán egy-egy mérkőzést veszített el: a szentgyörgyiek az Aradi ICIM-től szenvedtek vereséget, mai vendéglátóink pedig együttesünktől kaptak ki. Sajnos, amíg a Román Kupa-győztes és címvédő Dâmboviţa megyei gárda egész héten rendesen tudott edzeni, addig a Sepsi BC-nek a teremgondok miatt csak rossz körülmények között sikerült felkészülnie a mai derbire. Ennek ellenére bízunk abban, hogy lányaink mindent megtesznek a győzelemért, küzdeni fognak azért, hogy megtörjék a narancssárgák egyeduralmát. Hajrá, lányok! Hajrá, Sepsi BC! A mérkőzést 17.45 órától élőben közvetíti a Régió Rádió.

Labdarúgás

* Döntős a Kolozsvári CFR és az FC Vaslui. A kincses városbeli alakulat jutott elsőnek a labdarúgó Román Kupa fináléjába, miután szerda este az elődöntő visszavágójában 2—1-re győzte le a bukaresti Dinamót, így zsinórban másodszor védheti meg címét. A másik ágon az FC Vaslui a Brassói FC-vel játszott, s Marius Lăcătuş tanítványai 4—0-s, megsemmisítő vereséget mértek a Cenk alatti város alakulatára. A sorozat döntőjét május 26-án rendezik meg a jászvásári Emil Alexandrescu Stadionban.

* A IV. liga 22. fordulójának mérkőzései: ma Bodok—Papolc, Sepsiszentgyörgyi Jövő—KSE, Barót—Gelence; vasárnap Bölön—Szitabodza, Bardoc—Dálnok, Ozsdola—Hidvég, Zágon—Illyefalva, Perkő—Bereck.

* Az V. liga hét végi meccsei: ma Szotyor—Kökös, vasárnap Maksa—Kovászna, Csernáton—Torja, Kőröspatak—Nemere, Uzon—Kilyén, Réty—Nagybacon, Bodzaforduló—Árkos.

* Az élvonalbeli pontvadászat 28. játéknapjának mérkőzé­sei: ma Beszterce—Dinamo (21.30 óra, DigiSport); vasárnap Jászvásári Poli—Galaci Oţelul (16 óra, GSP TV), Brassói FC—Medgyesi Gázmetán (18 óra, DigiSport), Rapid—Steaua (20 óra, DigiSport); hétfőn FC Vaslui—Craiova (18.30 óra, DigiSport), Temesvári FC—Kolozsvári FCR (20.30 óra, Antena 1).

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy az imecsfalvi
SZÖRCSEY CSABA LÁSZLÓ
életének 52. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. április 18-án 14 órakor lesz a családi háztól az imecsfalvi temetőben.
A gyászoló család
1812
2010-04-17: Magazin - Mózes László:

Orbán Ferenc, az örökmozgó zenész

Alighanem kevés székelyföldi zenész van, aki harmincegy évesen annyi mindent tudhat maga mögött, mint a székelykeresztúri származású, de magát több mint egy éve sepsiszentgyörgyinek valló Orbán Ferenc. Számos zenekarban játszott, most kettőben muzsikál (nemEZ, illetve Murányi Tóni és zenekara), zeneszerző és emellett zenetanár. Azt tartja, Erdélyben Szentgyörgy a kultúra városa, így a mostani Szent György-napok alkalmával is több produkcióban szerepel, új albumok bemutatójával együtt.