Állampolgárság a határon túli magyaroknak

2010. április 20., kedd, Világfigyelő

Kevés olyan kétharmados törvény van, amelyet okvetlenül módosítani szeretne kormányon a Fidesz, de ezek közé tartozik a választójogi törvény, az önkormányzati törvény, a médiatörvény, valamint a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabály-módosítás ― jelentette ki tegnap Kövér László.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint ezeken kívül olyan nagyon fontos, kétharmados tárgykörbe tartozó kérdés szinte nincs is, mert bár a rendőrségi, nemzetbiztonsági, honvédelmi törvényt, valamint az ügyészségekről, bíróságokról szóló jogszabályt érdemes lenne áttekinteni, ,,de nem ezen fog múlni". Mint fogalmazott: ,,nem a kétharmadon innen vagy a kétharmadon túl összeszámolt mandátumok száma fogja majd eldönteni, hogy a kormánynak milyen lesz a mozgástere". A magyar állampolgárságot szabályozó törvény módosításának fontosságáról beszélt Orbán Viktor is egy vasárnapi tévéműsorban, a Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy ha meglesz a Fidesznek a kétharmados parlamenti többsége, kapnak-e majd választójogot a határon túli magyarok, úgy válaszolt: állampolgárságot biztosan, ,,a választójog az egy másik kérdés".

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-04-20: Gazdakör - :

Hírlugas

A repce kártevői elleni védekezésről
A megyei növényvédelmi hatóság szakemberei felhívják a háromszéki repcetermesztők figyelmét a nagy repceormányos (Ceutorrhynchus spp.) elleni védekezés fontosságára.
2010-04-20: Világfigyelő - :

Csökkent az izlandi vulkán hamutermelése

Megállapodtak tegnap este az Európai Unió tagországainak közlekedési miniszterei abban, hogy fokozatosan enyhíteni fogják a légtérhasználatra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket az izlandi vulkánkitörés miatt kellett elrendelni.