Trianon-petícióEngedélyezték a versailles-i nagygyűlést

2010. április 21., szerda, Világfigyelő

A Magyarok Világszövetségének küldöttei, Léh Tibor régióalelnök és munkatársa, Jankovich István, valamint Hompoth Zoltán főszervező és Bottyán Zoltán, a Trianon-petíció szóvivője egyhetes eredményes tárgyalást folytatott a francia hatóságokkal az Igazságot Magyarországnak, Igazságot Európának! című összmagyar megmozdulás engedélyeztetése érdekében.

Hompoth Zoltán és Bottyán Zoltán bejelentette: megvan a francia hatósági engedély, lesz magyar megemlékezés Versailles-ban a trianoni diktátum aláírásának 90. évfordulóján.

,,Akinek fáj Trianon, velünk tart, és ott lesz Versailles-ban" — mondta Hompoth Zoltán. Bottyán Zoltán bejelentette, hogy az MVSZ és a társszervezők — a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Motorosok, a Trianon Társaság — 2010. június 4-én Versailles-ban, a Nagy-Trianon-palota előtti téren délelőtt 9 és 12 óra között megemlékező nagygyűlést, összmagyar megmozdulást tartanak. A szervezők szeretnék, ha Magyarország minden megyéjéből legalább egy busznyi résztvevő utazna Versailles-ba, illetve várják a Kárpát-medence további magyar közösségeit is. A két éjszakai szállást magában foglaló útiköltség Budapesttől számítva 35 000 Ft.

,,Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy amit az 1945 óta regnáló magyar kormányok elmulasztottak, felhívjuk a bé­kediktátumot ránk kényszerítő nagyhatalmak és a világ közvéleményének figyelmét arra az igazságtalanságra, amit Trianonban a világ magyarsága ellen elkövettek. Ezt a történelmi megmozdulást az első lépésnek tartjuk a 90 éve reánk kényszerített diktátum felülvizsgálatára. Felkérjük a fenti célokkal egyetértő civil szervezeteket a Kárpát-medencében és szerte a nagyvilágban, hogy szervezzenek csoportos utazásokat, baráti köröket a részvételre, hogy minél többen legyünk együtt a Nagy-Trianon-palota előtti téren, ezzel is kifejezve, hogy a magyar nép soha nem nyugszik bele a trianoni országcsonkításba" — mondta Hompoth Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-21: Magazin - József Álmos:

A Gróf Mikó Imre utca (A régi Sepsiszentgyörgy)

A kvártélyház az ötvenes években
A Mikó-kollégium sarkától kelet felé tekintve, jobbról az önkiszolgáló bolt (melynek helyén az 1960-as évekig a kvártélyház immár romosodó épülete állt), balról a kollégium tiszteletet parancsoló tömbje között nyílik Sepsiszentgyörgy egyik legforgalmasabb belvárosi utcája.
2010-04-21: Világfigyelő - :

Lassan, de nyílik az európai légtér

Az európai légi járatok körülbelül fele közlekedett már tegnap az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt légtérhasználati tilalom fokozatos feloldásának köszönhetően — közölte a légtér ellenőrzésével megbízott nemzetközi szervezet, az Eurocontrol Brüsszelben.