A jedizmus után heavymetal-vallás

2010. április 27., kedd, Magazin

Újabb vallással gazdagodhat Nagy-Britannia: a heavy metallal. A kemény rockzene híveit a Metal Hammer brit magazin buzdítja arra, hogy vallásuknak a zenei műfajt jelöljék meg a következő népszámláláson.

A legutóbbin hasonló történt a jediséggel, amelynek alapja a Csillagok háborúja mozifilmsorozat. A sci-fiben fontos szerepük van a jó oldalán küzdő jedi lovagoknak, és karakterük meg lézerkardozásuk annyira megtetszett sokaknak, hogy csaknem négyszázezren vallották magukat a jedi egyház híveinek népszámláláson. Az összeírók azonban a ,,nem vallásos" kategóriába sorolták őket.

A nehéz fém még messze nem ennyire tömegesen sikeres, alig tízezren vannak kö­vetői ― adta hírül az Ananova brit hírügynökség. A jedik gyakori elköszönése egymástól Az erő legyen veled mondat. Alexander Milas, a Metal Hammer szerkesztője szerint a heavymetalosok igen erősek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-04-27: Magazin - :

Kiállítás Herta Müller életéről

Oskar Pastior és Herta Müller
Münchenben elsőként nyílt kiállítás Herta Müller életéről. A tárlaton jegyzetek, dokumentumok és fotók mellett a román titkosszolgálatnak a Nobel-díjas írónőről készített aktáit is bemutatják. A Romániában született német írónő a kiállítás megnyitóján kijelentette, nagyon örül annak, hogy a tárlat nemcsak róla, hanem az adott időszak politikai környezetéről is szól.
2010-04-27: Magazin - :

Hamvas viccek a neten

,,Az izlandi gazdaság végakarata volt, hogy hamvait szórják szét Európa fölött" — tucatjával születtek ehhez hasonló viccek az internetes blogokon és közösségi oldalakon az Európában közlekedési káoszt okozó izlandi vulkánkitörés óta.