Egyre többet szemetelünk

2010. április 27., kedd, Közélet

Idén 157 köbméternyi szemetet szedtek össze a köztisztasági vállalat emberei a Szent György-napokon: húsz köbméterrel többet, mint tavaly (amikor csak öt köbméterrel haladtuk meg a tavalyelőtti hulladékhalmot).

Bár a lacikonyhák, rendezvénysátrak mindegyike kapott egy-egy konténert vagy háztartási kukát, és nagyon jól beváltak az új, fából készült, nehezen felborítható és kibelezhető utcai szemétgyűjtők is (mindent naponta kiürítettek), a tűzijátékról helyenként bokáig érő csomagolóanyag-rétegen lábalhatott át a hazatérő közönség, de semmiféle rongálás nem történt a hosszú ünnepi hétvégén. Tóth-Birtan Csaba, a Tega Rt. vezetője szerint sepregetni éjjel kettőkor negyvenöten kezdtek, és reggel már csak egy-egy mellékutcában vagy a még bontásban levő színpadok alatt akadt begyűjtenivaló. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-04-27: Közélet - Szekeres Attila:

Már a huszadikra készülnek

Igen elégedett az idei Szent György-napokkal Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és a szervező csapat vezetői, Grubisics Levente és Dancs Zsolt egyaránt. Nagyon civilizáltan, zökkenőmentesen zajlottak az események, s mindenkinek jutott ízlésének megfelelő műsor.
2010-04-27: Közélet - Váry O. Péter:

Kezdődhet az útjavítás

Csak a városnapok befejeztére várt a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, hogy az idei évre tervezett útjavításokat és -felújításokat elkezdhessék. A munkálatok zömét — de legalábbis a nagyobbakat — már tavaly meghirdették, így a licittel, illetve a mostanában elkerülhetetlen fellebbezésekkel nem telik az idő.