A golf jelentheti Erdővidék jövőjét

2010. április 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A bányaipar felszámolása következtében különlegesen hátrányos helyzetbe kerülő Erdővidéki-medence sajátos gondjaira igyekeztek megoldásokat találni a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Barót város önkormányzata közös szervezésében tartott tanácskozáson. Az összejövetel annak az előadásciklusnak az első állomása, amelyet a kamara a megye városaiban tervez megtartani.

A tanácskozáson egyértelműen kiderült, hogy Erdővidék számára elsősorban a Vargyas határában épülő golfpálya és szállodaegyüttes ígéri a fényt az alagút végén. A Réka XXVII. Golf & Resort elnevezésű projekt keretében a Transilvanian Business Development Kft. osztrák befektetői világszínvonalú golfpályát és annak kiszolgáló létesítményegyüttesét készülnek megvalósítani. A vállalkozás több mint hatszáz új állandó munkahelyet kínál, illetve egyelőre meghatározhatatlanul nagy mennyiségű beszállítási lehetőséget a környék vállalkozóinak.

A tervnek elemi fontosságú része a brassói repülőtér elkészülte. A vidombáki munkálatokról Hermann Rosner, a kamara elnöke a jelenlévőknek elmondta: a Brassó megyei önkormányzat 14 milliárd eurós hitelhez jutott, a kanadai befektető pedig három európai bankkal is előrehaladott tárgyalásokat folytat. Mindez azt ígéri, hogy idén nyáron elkezdődik a kivitelezés, és 28—30 hónapon belül át is adják az ország második legnagyobb nemzetközi légikikötőjét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-04-28: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Bukarestbe költözött a Kovászna Gyöngye

Nem sikerült felvásárolnia Violeta Moraru bukaresti üzletasszonynak, a (volt) sepsiszentgyörgyi Kovászna Gyöngye Rt. vezetőtanácsi elnökének a megcélzott 47,4105 százaléknyi részvényt, mellyel ő és érdekeltségi köre (azugai Waters Kft. és Adrian Rotaru) kilencven százalékot meghaladó részesedést szerzett volna a cégben a jelenlegi 52,5895 százalék helyett.
2010-04-28: Pénz, piac, vállalkozás - Főcze Gyula:

Görög válság: az euró próbatétele

Néhány héttel ezelőtt Gö­rögország Európa nagybetege című rövid makrogazdasági elemzésemben fölvázoltam az euróövezet egyik legdrámaibb helyzetbe jutott állama, Gö­rögország pénzügyi gondjait, abban a reményben, hogy bár csődállapota kétségkívül rányomja bélyegét a nemzetközi, különösképp az európai nagyhatalmak monetáris politikájának alakulására, a közös Európához tartozó tagállamok segíteni fognak, nem hagyják a mai modern görög birodalmat teljesen összeomlani.