Nemzetközi sportTalmácsi kilencedik

2010. május 3., hétfő, Sport

Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett vasárnap a Moto2-esek között, a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, a Spanyol Nagydíjon. A viadalt a hazai közönség előtt szereplő Toni Elias nyerte, a japán Tomizava Soja lett a második, és a svájci Thomas Lüthi végzett a harmadik helyen.

A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a résztvevők 600 köbcentis versenygépeken köröznek. Ezeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel és Dunlop abroncsokkal látták el. Az eredmények: Moto2: 1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 perc, 2. Tomizava Soja (japán) 0.190 mp hátrány, 3. Thomas Lüthi (svájci) 0.261 mp h... 9. Talmácsi Gábor 3.825 mp h.; 125 cm3: 1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146 perc, 2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1.886 mp hátrány, 3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) 15.180 mp h.; MotoGP: 1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 45:17.538 perc, 2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 0.543 mp hátrány, 3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 0.890 mp h.

Bolt Kingstonban villogott

Minden idők negyedik legjobb eredményével nyerte a 200 métert a Kingstonban rendezett nagyszabású nemzetközi atlétikai versenyen Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere. A jamaicai csillag 19.56 mp-cel, különösebb megerőltetés nélkül győzött. Elsősorban arra voltam kíváncsi, milyen formában vagyok — mondta a háromszoros olimpiai és világbajnok 23 éves sprinter, aki 0.37 mp-cel maradt el a tavalyi berlini vb-n elért világcsúcsától.

A Fiorentina eladná Mutut

Az olasz élvonalban érdekelt Fiorentina a Corriere dello Sport információja szerint eladná román válogatott labdarúgóját, Adrian Mutut, aki jelenleg kilenc hónapos eltiltását tölti doppingvétség miatt. A 31 éves támadó már második alkalommal bukott meg, legutóbb szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Eltiltása október 29-ig szól. Helyzetét tovább rontotta a Fiorentinánál, hogy nehezményezte a vezetők döntését, mellyel az eltiltás idejére a felére csökkentenék fizetését. A román futballista korábban is került hasonló helyzetbe. A Chelsea 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt tavaly júliusban 17,2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen. A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak egyelőre nem kell kifizetnie a büntetést. Mutu az első doppingvétségért hét hónapig nem léphetett pályára.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-05-03: Sport - :

Május 1. Kupa (Asztalitenisz)

Szombaton a sepsiszentgyörgyi új sportteremben került sor a Május 1. Kupa nevet viselő amatőr asztalitenisz-versenyre. A viadalon összesen 26 pingpongozó vett részt.
2010-05-03: Sport - Áros Károly:

Montevideótól Johannesburgig (5.)

Az ezüstérmes magyar válogatott
A második magyar ezüst
A brazíliai világbajnokság után csodálatos négy évet töltött a magyar labdarúgó-válogatott. 1952. augusztus 2-án Helsinkiben az olimpiai játékok döntőjében 2—0-ra legyőzte Jugoszlá­via tizenegyét, 1953. május 17-én Rómában Olaszország nemzeti válogatottját lépte le 3—0-ra, 1953. november 25-én Londonban ,,az évszázad mérkőzésén" a félelmetes angol válogatottat fektette két vállra (ez volt az a bizonyos angol keserű, vagyis a 6—3), majd 1954. május 23-án a budapesti vissszavágón „nyugtatta" meg a szigetországiakat egy 7—1-es eredménnyel.