Tejtámogatási kérések: ­közeleg a határidő

2010. május 4., kedd, Gazdakör

A tejpiaci krízis által okozott veszteségek enyhítésére az unió szakbizottsága engedélyezi a tagországok számára a különleges kifizetéseket az uniós garanciaalapból.

A kormány április 14-i ülésén jóváhagyta erre a célra a támogatási formát a tejágazatban. A jogosultak listáját kissé beszűkítették, csak a jogi személyiséggel rendelkező gazdaságok (elismert szabadfoglalkozású személyek, személyes és családi vállalkozások) igényelhetnek támogatást a leadott tejmennyiség függvényében. A számítási rács szerint azon jogi személyiségű gazdaságok, amelyek 10 és 20 tonna közötti tejet adnak le egy kvótaév alatt, 200 eurót, a 20—200 tonnáért 236—2360 euró támogatást (tejkilogrammonként 0,0118 euróval szoroznak), a 200—500 tonnáért 2000 eurót, az 500 tonna felett termelők pedig 1200 eurót igényelhetnek. A támogatási kérések benyújtásának határideje május 14. A támogatást a megyei kifizetési ügynökség irodáján keresztül fizetik ki, ugyanitt találhatók a kitöltendő típuskérések is. A kormányhatározat értelmében az igénylők nagyon rövid idő alatt megkapják, a kifizetések határideje június 30.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-04: Gazdakör - Incze Péter:

Sikeres szarvasmarhák Felső-Háromszékről (Országos állatkiállítás Barcarozsnyón)

Több mint száz gyönyörű egyedet hoztak el az ország minden régiójából a Brassó megyei Barcarozsnyó mellett megszervezett negyedik országos szarvasmarha-kiállításra, amelyen Háromszéket három gazda képviselte: a kézdiszentléleki Kanabé Gergely és Sterczer Sándor, valamint a kézdivásárhelyi Veress Géza.
2010-05-04: Gazdakör - Bíró Zoltán:

Májusi vetésnaptár

A csillagok járása egész hónapban kedvez a termesztésnek, ültetésnek. S mivel sok a cserebogár, kukoricából jó termés is várható.