Szentgyörgyön is rendel a nép ügyvédje

2010. május 4., kedd, Közélet

Sepsiszentgyörgyön is fogadja az ügyfeleket a nép ügyvédje, jövő héttől a brassói kirendeltség két munkatársa minden szerdán 9—12 óra között fogadóórát tart a prefektúra épületében rendelkezésre bocsátott irodában.

Elsősorban jogi kérdésekben igazítják el a hozzájuk fordulókat, az állampolgárok helyi vagy központi hatóságokkal adódó gondjaira igyekeznek gyógyírt, megoldást keresni.

Kovászna megye a területi leosztás szerint Brassó megyéhez tartozik, s eddig az ottani irodához fordulhattak a háromszékiek, és bizony, kevesen tették meg — mondta el Cătălina Matei és Larisa Şaramet, az ombudsman két brassói megbízottja. Ezért döntöttek úgy, ők jönnek Szentgyörgyre, könnyíteni igyekeznek a panaszosok dolgán. Az esetleges nyelvi akadályokat kiküszöbölendő egy magyarul tudó tolmácsot is hoznak, így bizalommal felkereshetik olyanok is, akik nem tudnak jól románul — mondották.

Eddigi tapasztalatuk szerint legtöbben tulajdon-visszaszolgáltatás ügyében keresik meg őket, sokan a nyugdíjuk kiszámításával elégedetlenek és szép számmal akadnak fogyatékosok, akik a besorolásukat kifogásolják. Sokan egyszerű jogi tanácsadásért fordulnak hozzájuk. Megtehetik, nem kötelező az írott panasz megfogalmazása. Ha valaki nem akar, vagy nem tud személyesen elmenni, levélben, e-mailen, faxon is megteheti, a jelzett visszaélést épp úgy kivizsgálják, mint személyes megkeresésre, de a találkozás, beszélgetés mégis hasznos lehet a felmerülő kérdés egyértelműsítése miatt — hangsúlyozzák.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-05-04: Közélet - Farcádi Botond:

Holnaptól leáll az élet a hivatalokban (Általános sztrájk a közigazgatásban)

Holnaptól meghatározatlan időre általános sztrájkba lépnek a közigazgatásban dolgozók, az országos tiltakozáshoz a háromszéki szakszervezetek is csatlakoztak.
2010-05-04: Közélet - Fekete Réka:

Betegközpontú kórházakat (Kézdivásárhelyi példamutatás)

Az új kézdivásárhelyi kórház
Hogy egy kórház miként gazdálkodik szűkös anyagi lehetőségeivel, nem csak a szükséglet és a rendelkezésre álló összegek arányától függ, hanem attól is, mit tesz a pluszbevételek megszerzéséért, mennyire tekinti a szolgáltatásait igénybe vevő közösség sajátjának az adott intézményt, illetve milyen szakmai és emberi hozzáállás-tényezőkkel szolgál rá a szóban forgó kórház arra, hogy megbecsüljék és támogassák.