Több mint 250 kátyút adtak el

2010. május 5., szerda, Magazin

Március eleje óta 257 kátyúját adta el az interneten egy német falu. A befolyt közel 13 000 euróból (53 500 lej) kijavították a télen keletkezett legsúlyosabb úthibákat.

A Lipcséhez közeli ezerlelkes Niederzimmern darabonként 50 euróért (kb. 200 lej) kínálta kátyúit a világhálón. A vétellel persze nem járt túl jól a vevő, ezért a hatóság azt is megígérte, hogy a kátyú helyén az aszfaltra felfestenek egy személyes üzenetet. Né­hány kátyú gyorsan elkelt, tévék és újságok vették meg, hogy reklámozhassák magukat. Később az akciónak híre ment, az eladó kátyúk történetét felkapta a világsajtó. Jelentkezni is kezdtek a vevők, nemcsak Németországból, de Nagy-Britanniából, Kanadából, Ausztráliából és Japánból is. A türingiai településen mára valódi kultusz övezi az útgödröket, a lakók pénteken kátyúfesztiválon ünnepelték meg a javítási munkák lezárultát.

Becslések szerint bőven van kátyú Németországban, mert a zord tél az ország útjainak nagyjából 40 százalékában komoly kárt tett, a gazdasági válság miatt viszont a helyi hatóságoknak nincs elég pénzük a javítgatásra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-05: Magazin - :

Megfejtették a szépség titkát

Shania Twain
Kanadai és amerikai kutatóknak nagyrészt sikerült megoldaniuk a szépség körüli rejtélyt. Az, hogy egy arcot szépnek vagy csúnyának érzékelünk, leginkább a szemek, a száj és a fülek közötti távolságtól függ.
2010-05-05: Magazin - Koszta Zoltán:

A leglátványosabb műhold

A csillagos égbolton gyakran láthatunk olyan csillagszerű objektumot, amely a csillagok között nagyjából egyenes és egyenletes mozgást végez, majd egy adott ponton „kialszik". Műholdak, mesterséges holdak ezek.