Hogy mik vannak!Pedálozz a vacsorádért!

2010. május 5., szerda, Magazin

Ha valaki elegendő áramot termel az áramfejlesztő biciklin, ingyen vacsorát kap — hirdeti egy koppenhágai hotel. ,,Bárki, aki tíz wattórányi vagy még több áramot fejleszt a hotel számára, helyi termékekből készített ajándékvacsorát kap érte.

Ezzel nemcsak arra bátorítjuk vendégeinket, hogy legyenek fittek, hanem arra is, hogy csökkentsék karbonlábnyomukat, és spóroljanak az árammal meg a pénzzel" — olvasható a Crowne Plaza Copenhagen Tower közleményében. A 366 szobás hotel két áramfejlesztő biciklit állított fel. A vendégek júniustól a szálloda napelemeivel is versenyre kelhetnek, ki tud több áramot termelni. Frederikke Tommergaard, a hotel szóvivője hangsúlyozta, hogy a lehetőség csak a szálloda vendégei előtt nyitott, járókelők nem ugorhatnak be tekerni és enni egyet. A szabadon választott fogás értéke hozzávetőleg 240 dán korona (130 lej). A tervek szerint a szálloda egy évig teszteli a bringákat, és ha az ötlet bevált, más Crowne Plaza hotelekre is kiterjesztik a rendszert. A Crowne Plaza az InterContinental Hotels Group tagja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-05: Magazin - Koszta Zoltán:

A leglátványosabb műhold

A csillagos égbolton gyakran láthatunk olyan csillagszerű objektumot, amely a csillagok között nagyjából egyenes és egyenletes mozgást végez, majd egy adott ponton „kialszik". Műholdak, mesterséges holdak ezek.
2010-05-05: Gazdaság - B. Kovács András:

Bekapcsolódni a nemzetközi körforgásba

A Clermont Szálló
Kovászna elkerülte, hogy Borszék és társai sorsára jusson, fürdővárosi rangját sikerült megőriznie, nem szűnt meg benne a gyógykezelés, szállodái is működnek — kilátásait illetően lakosai mégsem túl optimisták. E hangulat lépten-nyomon előjön a beszélgetésekben.