Kommandói szállodaavatóAz Alpin Hotel varázsa

2010. május 5., szerda, Gazdaság

Kommandó fölött, a Nagybászka völgyében, az Ölyves felé, az 1777 méter magas Lakóca alatt Háromszék szállodalánca a napokban új egységgel és az e köré szervezett magas szintű szolgáltatásokkal bővült. A kommandói Alpin Hotel kívülről nézvést egyszerűen gyönyörű, a pasztellzöld árnyalataiba öltöztetett, négyszintes épület ékkőtömbje belerajzolódik a háttérhegyoldal fenyvesének mélyzöldjébe, előtte fiatal fenyvesek zsenge ágainak világoszöldje és az apró tisztások selymes füve alkotja ezt a feledhetetlen látványkompozíciót. A szálloda mögött a bővizű Nagybászka vízesésének tompa moraja szolgáltatja a vizuális élményhez a zenét.

Fülöp László, a Székelyföldre hazatelepedett osztrák állampolgár előbb Sepsiszentgyörgyön a teljesen lepusztult Sugás kertvendéglőt építette újjá, majd mellé a Sugás Szállodát, az európai szabványoknak megfelelő panziót is épített, aztán az osztrák Alpok építkezésének hangulatát a Kárpátokba áttelepítve megalkotta eddigi élete fő művét, a Lakóca alatti Alpin Hotelt, amely szín- és formavilágával a tájba illeszkedés minden kívánalmának megfelel, pihentető és nyugtató, az ózondús kommandói levegő egészséges kikapcsolódást sugárzó. Ezeket a látványelemeket egészíti ki a pazar szolgáltatások egész sora. A kétágyas, saját fürdőszobával és pótágy-elhelyezési lehetőséggel bíró szobákkal (tévé, minibár, hajszárító stb.), 120 fős étteremmel, konferenciateremmel rendelkező épület egy autóbusznyi vendég fogadására alkalmas.

Az Alpin Szálló fitneszterme, infraszaunája, száraz szaunája, a hatszemélyes pezsgőfürdő a modern szállodai szolgáltatások csúcsainak irányába mozdítja el a vendéglátást. Közvetlenül a természethez kötődő kínálatuk egyedi és változatos, pisztrángászatra, vadászatra, kerékpározásra, négykerekes autótúrákra és kalandokra, kirándulásokra, gombászatra, télen szánkózásra, lovas szántúrákra, sízésre teremtenek lehetőséget és alkalmat.

Az Alpin Hotel nagyrendezvények lebonyolítását, esküvők, keresztelők, születésnapok, osztály- és évfolyam-találkozók szervezését is vállalja, kisbuszaival biztosítja a reptéri vagy a vasútállomási személyszállítást.

Külön kell szólnunk az étel- és italszolgáltatásokról, az elmaradhatatlan szilvóriumról, az áfonyapálinkáról. Szezon idején gombás ételeket, egész évben pisztrángot kínálnak, erdei gyümölcsökből készült desszerteket.

A május elsejét megelőző napra időzített szállodaavató, ha az Alpok alján lennénk, azt mondanók, hogy császári, mivel a Keleti-Kárpátokban vagyunk, azt mondjuk, hogy fejedelmi és királyi volt. A pótasztalokkal kiegészített éttermi sokaság hosszú perceken át megilletődve szemlélte a finomságoktól és különlegességektől esztétikusan és ötletesen összehalmozott asztalkölteményt, amelyet a tulajdonos feleségének, Gábor Lucsiának az irányításával a Sugás vendéglő mesterszakácsai és személyzete alkotott. És hogy minden a tökéletesség irányába mozduljon el, a megnyitó és a gazdag ebédhez szolgáltatott zene, akárcsak az épületegyüttes, diszkréten illeszkedett a természeti környezethez. Nem volt semmi harsányság, a Székelyföldre átplántált bécsi eleganciával találkozhattunk, s már jelen voltak a messziről érkező vendégek is.

Számunkra az is újdonság, hogy a Tündérvölgy útján az utolsó méterek aszfaltozását az avatás napján fejezték be, és a Sikló aljától az Alpin Hotelig vezető makadámút is jól járható.

A jelen lévő háromszéki vállalkozók azt is értékelték, hogy mindez a gazdasági recesszió éveiben valósult meg. És azzal a személyi képességekkel és elképesztően sok munkával, amelyet Fülöp László, bankhitelek nélkül személyesen megvalósított.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-05-05: Gazdaság - B. Kovács András:

Bekapcsolódni a nemzetközi körforgásba

A Clermont Szálló
Kovászna elkerülte, hogy Borszék és társai sorsára jusson, fürdővárosi rangját sikerült megőriznie, nem szűnt meg benne a gyógykezelés, szállodái is működnek — kilátásait illetően lakosai mégsem túl optimisták. E hangulat lépten-nyomon előjön a beszélgetésekben.
2010-05-05: Közélet - Farcádi Botond:

Kiszorított háromszéki termékek (Székelyföldért — Együtt?)

Lekörözte a Székely termék a Székelyföldi terméket
Jószerével csak Hargita megyei áruval indult útnak Csíkszeredából Magyarországra az a székelyföldi termékekből álló rakomány, amely a Cora üzletlánc polcaira kerül a következő időszakban. Jóllehet március végén Tamás Sándor és Borboly Csaba, Kovászna, illetve Hargita megyei tanácselnök még a székelyföldi megyék egyik nagyszabású közös projektjeként harangozta be a magyarországi szupermarket által szervezett Székely heteken való bemutatkozást, a háromszéki termékeket gyakorlatilag kiszorították.