3.Harcban a rákkal

2010. május 6., csütörtök, Család

Az előző részben a szervezet méregtelenítésével kapcsolatban a helyes táplálkozás fontosságáról volt szó. Szólnunk kell a helyes, egészséges életmód kapcsán a káros szenvedélyek, a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás (elsősorban a tömény italok), kábítószerek szervezetet romboló, mérgező hatásáról. Ezek kiiktatása nélkül nem reménykedhetünk gyökeres változásban.

Sokan nem fordítanak kellő figyelmet a fogazatukra, nem tudják vagy nem látják át a fém, amalgám fogtömésekben, hidakban, protézisekben rejlő veszélyeket, hiszen ezek tallium-, higanytartalma is méregforrás, kimutatottan magas rákkeltő hatásúak. Haladéktalan és maradéktalan eltávolításuk nagyon fontos, a szájüregben mint mikrorendszerben rendet kell teremteni. Óvakodjunk a könnyen oldódó szénhidrátok — pl. cukros italok — fogyasztásától, mivel azok nemcsak a szájüreg, hanem az egész szervezet normális működését is több oldalról károsítják.

Említést kell tennünk a friss levegőn való rendszeres, napi aktív mozgás fontosságáról, mellyel az oxigénhiányos állapot megszüntetéséhez járulhatunk hozzá, az optimális kapilláris keringéshez, ahhoz, hogy az oxigén életfontosságú szerepét jól betölthesse. A napi többszöri séta, a sport (úszás, biciklizés, kocogás, tornászás stb.) mind ezt a célt szolgálja.

Jó méregtelenítő hatása van a szaunának, gőzfürdőnek (akár fürdőkádban is), masszázsnak, hetente legalább egyszer. A vérkeringés és izomzatserkentés fokozására jó a napi testledörzsölés forró vízbe mártott törülközővel.

Hangsúlyozni szeretném a valódi, helyes értékrend fontosságát. Az álértékrend helyett a természetközelit kell kialakítani, és meg kell találni a társadalomban azt a helyet, helyzetet, amelyben képességeink, vágyaink és lehetőségeink egymással hosszú távon arányban vannak. Ehhez nagy szükség van lelki terápiára, erről bővebben a következőkben lesz szó.

DR. KERESTÉLY PÉTER

Rák Információs, Prevenciós és Terápiás Központ

Bővebb információk a 0757 352 541-es telefonon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-05-06: Család - Balázs Tivadar:

A válást megelőző öt figyelmeztető jel

Legutóbb valaki megkérdezte tőlem, hogy most házasodom-e vagy válok, látván, hogy a válás okairól írtam. Tulajdonképpen inkább írnék szebb dolgokról, de az a helyzet, hogy sokszor a sikertelenségből többet lehet tanulni, mint a sikerből.
2010-05-06: Sport - Iochom István:

Mecénás lett a parlamenti képviselő (Jégkorong)

Egy éve más és más jégkorongközpontokban tartja kihelyezett üléseit a jégkorongszövetség bürója, mivel az a céljuk, hogy évente legalább egyszer minden központban megforduljanak, így próbálva felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az illető településen is él ez a szép sportág, léteznek olyan sportklubok, amelyek jégkorongszakosztállyal is rendelkeznek. Gyergyó­szentmiklós, Bukarest, Brassó és Csíkszereda után hétfőn a kézdivásárhelyi Székely vendéglőben tartották meg a szövetség büróülését.