JégkorongMecénás lett a parlamenti képviselő

2010. május 6., csütörtök, Sport

Egy éve más és más jégkorongközpontokban tartja kihelyezett üléseit a jégkorongszövetség bürója, mivel az a céljuk, hogy évente legalább egyszer minden központban megforduljanak, így próbálva felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az illető településen is él ez a szép sportág, léteznek olyan sportklubok, amelyek jégkorongszakosztállyal is rendelkeznek. Gyergyó­szentmiklós, Bukarest, Brassó és Csíkszereda után hétfőn a kézdivásárhelyi Székely vendéglőben tartották meg a szövetség büróülését.

Ezt követően Tánczos Barna, az országos jégkorongszövetség elnöke, a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium államtitkára és Olosz Gergely parlamenti képviselő rövid sajtótájékoztatót tartott. A szövetség elnöke elmondta: olyan folyamat indul be itt, Kézdivásárhelyen, amelyben részben a helyi támogatóknak, részben pedig a brassói és/vagy csíkszeredai jégkorongban dolgozóknak köszönhetően meg lehet teremteni a felnőtt csapat jövőjét. Reménykedem abban — mondotta Tánczos —, hogy a helyi támogatók és az önkormányzat segítségével már ebben az évben elindulhat a felnőtt jégkorongcsapat, ha nem is A-divíziós. Azt is elmondta, hogy nagyon fontos a szövetség számára a gyermekcsapatok támogatása. Az önkormányzat támogatásával évről évre egyre jobbak az itteni sportolók, és közülük páran már a válogatottban is helyet kaptak. A pálya befedése után még jobb eredményeket lehet majd felmutatni. Tánczos azt is bejelentette, hogy kérésére ettől a perctől Olosz Gergely képviselő a következő idénytől anyagilag is hozzá fog járulni az U 12-es korosztályú csapat fenntartásához, valamint a felnőttcsapat támogatásában is részt kíván vállalni. Egy felnőttcsapat éves költségvetése mintegy 70—100 ezer eurót tesz ki idényenként a másodosztályban, és ha valaki bajnokságot akar nyerni az A-osztályban, arra legalább egymillió eurót kell rászánnia. Olosz Gergely az elmondottakhoz még hozzáfűzte: a fő cél az, hogy a műjégpálya minél előbb tető alá kerüljön. Azért esett a választása a tizenkét éven aluliakra, mivel itt van szükség a legnagyobb segítségre, és eben a korcsoportban vannak a legtöbben — magyarázta döntését. A Háromszék kérdésére az államtitkár elmondta: a pálya befödése teljes mértékben a szaktárca feladata, a pálya és a szerződés átvételével kapcsolatosan ügyviteli gondok merültek fel, amelyek remélhetőleg pár héten belül tisztázódnak. A minisztérium hatmillió lejt utal át idén a pálya befödésére, ami nem lesz elég a munkálat befejezésére, de a tetőrészt idén már meg lehet építeni, jövő évben pedig újabb minisztériumi támogatással teljesen be lehet majd fejezni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-05-06: Család - Dr. Kerestély Péter:

Harcban a rákkal (3.)

Az előző részben a szervezet méregtelenítésével kapcsolatban a helyes táplálkozás fontosságáról volt szó. Szólnunk kell a helyes, egészséges életmód kapcsán a káros szenvedélyek, a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás (elsősorban a tömény italok), kábítószerek szervezetet romboló, mérgező hatásáról. Ezek kiiktatása nélkül nem reménykedhetünk gyökeres változásban.
2010-05-06: Sport - :

A második futamra készülnek (Autósport)

A Sonic Motorsport két versenyzője — Szabó Csongor és Marcus Andreoiu — az országos ralibajnokság második futamára készül — az elsőn az A-kategória 7. helyén zártak, tehát pontokat szereztek —, mely futam a hét végén kerül megrendezésre Argeş-rali néven.